Mene sisältöön


Kaupunginjohtaja Folke Öhman jättää tehtävänsä huhtikuussa

14.10.2014
Folke.jpg


Kaupunginjohtaja Folke Öhman jättää tehtävänsä 1. huhtikuuta 2015. Hänen viimeinen työpäivänsä on todennäköisesti 6. helmikuuta.
Öhman aloitti kaupunginjohtajana 1. maaliskuuta 2002. Vuoden 2009 kuntaliitoksen jälkeen hän jatkoi uuden kunnan kaupunginjohtajana.

– Kaupunki on useiden muiden kuntien tavoin suurten muutosten edessä. Kuntauudistus polkee paikallaan, mutta sitä ei olla millään muotoa haudattu lopullisesti. Sote-uudistus tulee todennäköisesti muuttamaan kunnan roolia radikaalisti, joko nykyisen aikataulun puitteissa tai viiveellä. Valtionosuusuudistus, kuntalain muutokset ja valtion ja kunnan välisen tehtävänjaon muutokset asettavat suuria vaatimuksia taloudelliselle sopeuttamiselle. Valtuustolla on syksyllä tehtävänään useita vaikeita, mutta välttämättömiä päätöksiä. Aikataulu ei salli viivytyksiä, muutoksiin tulee ryhtyä pikimmiten ja toteutus tulee viemään useita vuosia, toteaa Öhman.

– Saavutan eläkeiän helmikuussa 2016, mutta edessämme olevia suuria muutoksia ajatellen jo nyt on oikea ajankohta astua sivuun. Seuraajani on hyvä olla mukana koko nyt käynnistyvän muutosprosessin ajan aina suunnittelusta toteutukseen. Pitkä siirtymävaihe ei hyödytä kaupunkia, joten ajankohta on nyt oikea, Öhman sanoo.

Sivun alkuun