testi

Mene sisältöön

Tuleeks siit' mittää?

20.7.2013 Folke Pahlman


TIEDÄN, ETTÄ MONET ovat malttamattomia. Niin minäkin. Tässä vaiheessahan pitäisi konkreettisia Malmin kehitystoimenpiteitä jo olla todettavissa. Vai miten on?

Lohdutan malttamattomimpia toteamalla, että paljon on tekeillä.Jotkut kehityssuunnitelmista ovat jo tuottaneetkin tulosta, toiset niistä realisoituvat myöhemmin kuluvana vuonna. Osa suunnitelmista tarvitsee l...isää aikaa, selvityksiä ja rahoitusta (ja rahoituksen etsimistä).Lisäksi meillä on oltava yhteinen keskustan kehittämisvisio tuleville 30 vuodelle.

ENSIMMÄINEN PIENI ASKEL eteenpäin otettiin maanantaina 15.7.2013. Keskustan uimaranta Kalkholmenissa hotellin edustalla herätettiin henkiin Strandbo Groupin, kaupungin puutarhayksikön ja ProMalmin yhteistyön tuloksena. Hiekkarannalla voi nyt ottaa aurinkoa, uida ja nauttia jäätelöstä kahvin kera, sekä samalla ihailla kaunista näkymää yli Kirkkoselän. Kaupungin puutarhayksikkö poisti merimaiseman ikävästi peittäneet puskat, Hotelli Kalkstrandin puolestaan toimittaessa aurinkotuoleja yleisön käyttöön sekä lisäksi rantapyyhkeitä vuokrattavaksi. Venekansa, vierailijat kuten paraislaisetkin voivat siten jatkossa nauttia auringosta ja rantaelämästä Kalkholmenin hiekkarannalla Kanarian rantojen sijaan.

TOINEN KÄYNNISSÄ OLEVA PROJEKTI on kuntolenkki Siltakierros Suntin ympäri. Siltakierroksen varrelle tullaan asentamaan 16 korkealaatuista - suuresti toivottuja - ulkokuntolaitetta. Sponsoreiden kanssa on keskusteltu ja heti kun kaikki näyttävät vihreää valoa, laitteet hankitaan. Laitteet tulisikin voida tilata mahdollisimman nopeasti, toimitusajan ollessa kokonaiset kahdeksan viikkoa. Kesälomat ovat hankaloittaneet oikeiden ihmisten tavoittamista, mutta toivomme saavamme asennukset valmiiksi ennen talvea.Siltakierros tulee olemaan 2,8 km pitkä, asettuen Saaristotien sillan ja Kalkkisillan välille. Lyhempikin kierros on mahdollinen mainittujen kahden sillan väliin jäävien siltojen ansiosta.Kierros voidaan myöhemmin ulottaa jopa Bläsnäsiin.Siltakierroksen avaamistilaisuuteen on Piffenin yleisurheilujaosto jo suunnittelemassa hauskaa kuntotapahtumaa.

SILTAKIERROKSEN YHTEYTEEN Keskuspuistoon on suunnitteilla perheleikkipaikka, perhepuisto, jossa lapset ja aikuiset voivat yhdessä leikkiä ja pelata seurapelejä. Perhepuistoon pystytetään luonnollisen kokoinen patsas, aiheenaan tunnettu hahmo Vilhelm Hallonblad kärryineen. Patsas tulee leikkipuistossa luonnollisesti olemaan lasten käytössä ja heillä on mahdollisuus kiivetä vaikka kärryihin, kuten ennen vanhaankin Hallonbladin eläessä. Suunnitelman mukaan patsas tehdään ohjatulla työväenopiston kurssilla.Keskuspuiston Perhepuistoon tulee myös perhepelejä, kuten petanque, schack, mölkky, mahdollisesti myös minigolf. Lisäksi oheen on suunnitteilla informaatio- ja myyntiaitta.Perhepuisto vaatii vielä paljon suunnittelua sekä toivon mukaan Leader-rahoitusta, joten toiminta voi alkaa aikaisintaan vuonna 2014.

MINI-UIMASTADION on suunnitteilla Kalkholmenin hiekkarannan jatkoksi, höyrylaivalaiturista itään. Kelluvien laitureiden avulla on tarkoitus luoda kuntouimareille muutama 50 metrin uimarata. Lapsilla on mahdollisuus uida ja leikkiä rannalla taikka sukellella mereen trampoliinilta tai hyppytornista. Lisäksi paikalle tuodaan kopit vaatteiden vaihtoa varten.Uimastadion palvelisi niin meitä paikallisia kuin kaupunkimme vierailijoitakin.
Uimastadion on kaupungin projekti. On tarpeen myös ripeasti tarkastella vierasvenesatama-aluetta kokonaisuutena. Palveluvalikoimaa ja rakennuksia on laajennettava ja parannettava tyytyväisten vierailijoiden houkuttelemiseksi. Tämä on kiinni tulevaisuutenkatsovien päätöksentekijöidemme tahdosta ja uskalluksesta näinä vaikeina talousaikoina satsata ratkaisuihin, jotka nostavat Malmin vetovoimaa houkuttelevana käyntikohteeena. Siten nousevat myös kaupunkimme tulot.

PARAISLAISTEN TAHTO SAADA maan tasalle entinen Kukkahalli -rakennus kävelytien varrella vain voimistuu voimistumistaan. Rakennusta pidetään Malmin häpeäpilkkuna. Tällaiselle keskeiselle paikalle keskustassa sopisi paljon paremmin tori! Paikka on sopivasti säiltä suojassa, vesiteitsekin lähellä, kävelykadun varrella sekä riittävän iso. Ja jos vielä olisi lisätilan tarvetta, olisi tilaa tarjolla koko kävelykadun verran.Kukkahalli-rakennus aiheuttaa kaupungin rakennustarkastajan näkemyksen mukaan ympäristölleen vaaran huonon kuntonsa vuoksi, myöskin arkkitehtitoimisto kauhistelee talon kuntoa. Rakennuksen yksityisen omistajan kanssa käydään ja on käyty keskusteluja kaikkia tyydyttävän ratkaisun löytämiseksi.
SELLAINEN ON SIIS Malmin kehityshankkeen tilanne juuri nyt. Ajatukset siitä, miten kehityshankkeen kokonaisuus muotoutuu aina vuoteen 2040 asti ovat työn alla, kuten myös toiveet kaupunginvaltuuston kauaskantavista visioista, jotka ohjaavat ja vievät meitä eteenpäin tässä yhteisessä asiassamme.

Det är helt ok att satsa på sommarturister och allmän uppsnyggning i staden. Det är så kort tid av året som turisterna "hämtar" pengar ,så om ni orkar så ha även hela året i tankarna.. Hur få hit gäster övriga tider än på sommaren?
Kunde det ordnas ollika seglarkurser då vi har stranden runt knuten.
Kunde vi ev. Få invånare som är båtfolk? Men då borde vi nog få flera båtplatser.

Kunde man göra reklam för Pargas som bollstaden? Olika bollsporter kunde ha träningsläger och tävlingar. Kanske skolorna kunde utnyttjas mera? Men det krävs väl så mycket frivilliga till en början som man inte kan få . Bra med sundrundan men glöm inte att sätta ut tillräkligt med roskisar o nån vilobänk som det ej finns i skapliga av i Bläsnäs. Lyck till!
Regina.tunturi
[12.08.2013 08:48]
Kommentoi

Nimi *

Sähköposti *

WWW

Kommentti*

Kirjoita luku viisi numerona*

* merkityt tiedot ovat pakollisia
Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Nimi- ja osoitetietoja käytetään ainoastaan kirjoittajan tunnistamiseen. Lähetetyt viestit tarkastetaan ennen julkaisua.
Sivun alkuun