testi

Mene sisältöön

Lisää asutusta Malmille!

20.11.2014 Folke Pahlman


Tavoitteena on, että Paraisten Malmin kaltainen keskusta-alue on täynnä elämää niin kesäisin kuin talvisinkin. Keskustassa tapaamme toisemme, viihdymme ja teemme ostoksia. On melko itsestään selvää, että samaan paikkaan kokoontuvat ihmisiä luovat vilskettä ja vilinää ympärilleen.

Ihmiset seuraavat toisia ihmisiä. Ihmiset tarvitsevat palveluja. Ihmisten ansiosta tarvitaan yrityksiä. Ihmisten ansiosta kaupankäynti lähtee kasvuun.

Jos haluat mennä ravintolaan ja ravintolassa on vain yksi asiakas, käännyt jo ovelta. Eihän täällä ole ketään.

Jos vierasvenesatamassa on vain kaksi vierailevaa venettä, käännät kokan kohti seuraavaa satamaa. Liian tylsää.

Jotta Malmille saataisiin lisää ihmisiä, tarvitaan tiiviisti lähellä toisiaan sijaitsevia asuntoja. Yhä useammat meistä haluavat asua mukavasti täyden palvelun asuntoyhtiössä, lähellä kauppoja, kapakoita ja palveluja. Malmin lähistöllä on uimarantoja, Keskuspuiston viehättävät viheralueet ja Suntin rantoja pitkin kulkevat kävelyreitit.

Kaikki eivät suinkaan halua asua omakotitalossa nurmikkoa, puutarhaa ja taloa hoitaen. Keskustassa asuvalle palvelutarjonta ja sosiaalinen elämä ovat kävelyetäisyyden päässä kotiovelta. Keskustassa voi seurustella ja viihtyä naapureidensa kanssa.

Kaupungin ja maanomistajien yhteisenä strategiana tulee siksi olla sen varmistaminen, että ydinkeskustan kaikki mahdolliset rakennettavissa olevat tontit kaavoitetaan asumisen ja yrityselämän tarpeisiin. Keskustaan on myös syytä houkutella kilpailukykyinen ruokakauppa.
Päättäjien vastuulla on luoda edellytykset, joita tarvitaan keskustan kehittämiseksi.

Kun kaikki osapuolet ovat päässeet yhteisymmärrykseen yhteisestä strategiasta, on aika siirtyä markkinoimaan strategiaa julkisesti. Näin siksi, jotta saamme houkuteltua lisää asukkaita ja lisää kävijöitä käyttämään uutta ja laaja-alaista palvelutarjontaa.
Tähän tarvitaan näkyvää markkinointia, jossa keskitytään Malmin tarjoamaan myönteiseen potentiaaliin, sillä sitä Malmilla on tarjottavana enemmän kuin ehkä millään muulla rannikon keskustaajamalla.


Folke Pahlman
Keskustakoordinaattori
Pro Malmi


Man kunde börja med f.d David Lindbergs
grönsaksaffär,alltså riva ned det o.till en
början få en öppen plats med ev.planteringar.
Kostnadsmässigt,billig ansiktslyft.
Bertil Rantala
[09.01.2015 14:21]
Kommentoi

Nimi *

Sähköposti *

WWW

Kommentti*

Kirjoita luku viisi numerona*

* merkityt tiedot ovat pakollisia
Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Nimi- ja osoitetietoja käytetään ainoastaan kirjoittajan tunnistamiseen. Lähetetyt viestit tarkastetaan ennen julkaisua.
Sivun alkuun