testi

Mene sisältöön

Malmilla vilkas kesä

12.9.2014 Folke Pahlman


Pro Malmilla ja useilla sen innokkailla yhteistyökumppaneilla on takanaan vilkas kesäsesonki.

28. kesäkuuta vietetty Kirkkosalmen 80-vuotisjuhla oli kaikella tapaa menestys. Suntin rannoille saapui arviolta 500 katsojaa seuraamaan hienoa venekulkuetta ja hyvin toteutettuja, kaikenikäisille sopineita ohjelmanumeroita.

Todisteen Suntin liian matalista silloista antoi optimistijolla, joka juuttui mastostaan Kirkkosillan kattoon. Ja yleisö tietysti pettyi, kun köydenvetoa ei voitu byrokratian lupakiemuroiden vuoksi järjestää Suntin yli, vaan Suntin yhdellä laidalla...

Saimme mahdollisuuden testata uutta toripaikkaa, kun Satamatori avattiin juhlallisin menoin 12. kesäkuuta. Vaikka lähestulkoon kaikki seuraavat torstai-illat olivat sateisia, myyjiä torille virtasi niin, että heitä parhaimmillaan oli jopa 25. Asiakkaita oli vähän niukemmin, minkä vuoksi sesongin viimeisellä Satamatorilla elokuun lopussa oli vain kourallinen myyjiä ja muutamia satunnaisia asiakkaita.

Toriemäntä Tuula Jahnsson ja Pro Malmi ovat kuitenkin sen verran tyytyväisiä kokeiluun, että ensi kesänä torille on luvassa vieläkin paremmin valmisteltua jatkoa. Syynä kokeiluun on se, että kaupungin suunnitelmissa on siirtää nykyinen taksiasema ja sen viereinen tori suht lähitulevaisuudessa.

Melkeinpä joka torstai-ilta kuluneina kolmena kesäkuukautena Ahosen kulmalla järjestettiin jonkinnäköinen katutempaus. Enimmillään ne houkuttelivat paikalle jopa 150 hengen yleisön, vähimmillään vain kymmenisen henkeä.

Tarjolla oli Arkipelagin musiikki- ja tanssiesityksiä, skeittinäytös, country line -rivitanssia, kaksi Yöjuoksua, paraislaisia artisteja, mäkiautokisa, Par-Haun järjestämää koira-aiheista ohjelmaa ynnä muuta. Vain pari tilaisuutta jouduttiin eri syistä perumaan.

Toiveena on, että tempaukset kävelykadulla saisivat jatkoa, että paikkakuntalaiset voisivat tottua siihen, että Malmilla on aina torstaisin jotain meneillään. Kesällä, mutta enemmän kuin mielellään myös vuoden muina aikoina. Suuret kiitokset kaikille osallistuneille ja auttaneille!

Ihanteellisinta olisi, jos yhdistykset, järjestöt ja yksityishenkilöt lähtisivät mukaan ja järjestäisivät pienen puolen tunnin tai pidemmänkin aikaa kestävän tempauksen. Yhdistykset voisivat esimerkiksi esittäytyä tai esitellä toimintaansa. Ei muuta kuin ottakaa yhteyttä minuun, niin sovitaan sopiva päivämäärä!

Meidän toiveissamme on saada sekä Satamatorille että Ahosen kulmaan katos, niin että sateenkin sattuessa oltavat ovat mukavammat. Katoksenahan voisivat toimia vaikka purjeet, jotka on helppo ottaa alas niinä aikoina, jolloin niille ei ole tarvetta. Haluaisiko joku sponsori ehkä ottaa haasteen vastaan?

Juuri nyt Pro Malmilla on edessään suuri urakka. Tarkoituksena on aloittaa kaikille sopivan perhepuiston suunnittelu Keskuspuistoon. Tämän mahdollistaa saatu valtionperintö, jonka rahamäärästä emme vielä ole saaneet virallista tietoa. Mutta odotamme saavamme aikaan hienon tuloksen!


Det är ju trevligt att ca 500 åskådare på sundjubileet är ett nöjaktigt antal. Men jag är storligen imponerad att Dalsbruk drog 10 ggr mer åskådare med sitt tornerspel och medeltidsmarknad!
rose
[16.09.2014 09:17]
Kommentoi

Nimi *

Sähköposti *

WWW

Kommentti*

Kirjoita luku viisi numerona*

* merkityt tiedot ovat pakollisia
Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Nimi- ja osoitetietoja käytetään ainoastaan kirjoittajan tunnistamiseen. Lähetetyt viestit tarkastetaan ennen julkaisua.
Sivun alkuun