testi

Mene sisältöön

Kesätori satamaan

12.6.2014 Folke Pahlman

 

Viime kesäkuussa käynnistyneen Malmin kehittämisprosessin puitteissa on tähän päivämäärään mennessä tehty aloitteita ja esitetty yli 20 ehdotusta Malmin kaupunkikuvan muuttamiseksi.

Useimmat niistä ovat hyvinkin ajankohtaisia, mutta odottavat ennen kaikkea rahoitusta löytyväksi. Kehitys kulkee eteenpäin, hitaasti mutta varmasti.

Viime vuoden lokakuussa valmistuneen siltakierroksen jälkeen suunnitteilla on torin toteuttaminen vierassatamaan ensi kesänä. Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, satamatori on avoinna ensimmäisen kerran torstaina 12. kesäkuuta. Tämän jälkeen toripäivä on periaatteessa aina torstaisin elokuun loppuun asti. Torista tulee paikkakuntalaisten ja sekä meri- että maateitse Malmille saapuvien vierailijoiden kauppa- ja kohtaamispaikka.

Lähipäivien aikana selviää, kenestä tulee torivalvoja eli kuka pitää ohjat käsissä. Torivalvojan nimen julkaisemisen jälkeen kaikki kiinnostuneet myyjät voivat varata toripaikan joko yhdeksi torstaiksi kerrallaan tai koko kaudeksi. Koko kaudeksi paikan varannut saa alennusta paikan hinnasta.

Olemme olleet yhteydessä alkutuotantoa, vihannesten viljelyä ja kalastusta harjoittaviin lähituottajiin sekä paikallisiin käsityöläisiin ja tarjonneet heille myyntipaikkoja. Tarjoamme myyntipaikkoja eri puolilta maata tuleville ammattimyyjille ja kotona pientuotantona valmistamiaan tuotteita myyville yksityishenkilöille.

Tarjolla on myös oma alue kirpputorimyyntiä varten.

Toripaikkoja on neljää eri kokoa, joista pienimmät ovat 2 x 2 metriä ja suurimmat 4 x 8 metriä. Alustava hinta-arvio on 10–30 euroa yhdeltä kerralta.

Tori sijoitetaan vierasvenesataman paviljongin viereiselle pysäköintialueelle, ja tori on avoinna klo 16–20.

Torstaisin 5. kesäkuuta alkaen aatteelliset yhdistykset ja järjestöt järjestävät ”olohuonetapaamisia" Ahosen kulmalla ja tarjoavat yleisölle erilaista viihdykettä. Ohjelmassa voi olla kuorolaulua, Arkipelagin oppilaiden tanssi- ja lauluesityksiä, paraislaisten muusikoiden esityksiä, ParHaun koiratempauksia, mäkiautokilpailuja ja paljon muuta. Tapaamiset alkavat klo 19.

Satamatori ja olohuonetapaamiset on tarkoitettu kohottamaan tunnelmaa satamassa sekä uuden kävelykadun varrella ja Råttiksen ja uuden ravintolan ympäristöön toteutettavien vuokrakojujen ääressä aina koko Kauppiaskadulle asti, niin että Malmin alue saadaan elävöitettyä ennennäkemättömään malliin.

Toivotan jo tässä vaiheessa kaikki paraislaiset ja kävijät läheltä ja kaukaa tervetulleiksi torille ja tapaamisiin!
Kommentoi

Nimi *

Sähköposti *

WWW

Kommentti*

Kirjoita luku viisi numerona*

* merkityt tiedot ovat pakollisia
Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Nimi- ja osoitetietoja käytetään ainoastaan kirjoittajan tunnistamiseen. Lähetetyt viestit tarkastetaan ennen julkaisua.
Sivun alkuun