testi

Mene sisältöön

Suomi 100 ja Kalakamut

8.1.2018 Gäddan och gänget - Kalakamut

gaddanvaahteramaki17.jpg

Olipa juhlava tilaisuus Dalaskogissa 8.12.2017. Vietimme Paraisten päivähoidon lasten juhlaa SUOMI-100 merkeissä. Kalakamuistakin yksi pääsi mukaan katselemaan ja maistelemaan herkkujen maailmaan Vaahteramäen lasten kanssa.
Vain yksi kala pääsi mukaan koska linja-autossa oli paikkoja rajoitetusti. Kalakamut kuitenkin sopivat asian hienosti keskenään ja seuraavalla kerralla Vaahteramäki ottaa varmaan taas koko jengin mukaan. Kultakimpaleeksi nimetty kala oli haltioissaan juhlasta. Lempinimen Kulta se tunnisti sinä päivänä ja oli mukana kaikessa missä lapsetkin.
Kulta nautti Vaahteramäen lasten kanssa kivoja coctailpaloja, karjalanpiirakoita, sipsejä sekä hyviä lähiruokavihanneksia sekä mehua. Pienet coctail-suupalat oli hienosti ajateltu juttu, jottei tulisi niin paljoa ruoan tähteitä. Jokainen sai ottaa tikullisen kerrallaan ja vain sellaista josta piti. Myös keksit olivat pienen pieniä muumikeksejä jotta jokainen varmasti jaksaa syödä yhden kerrallaan. Kukaan ei siis ahnehtinut vaan syötiin säästeliäästi ja vain sen verran kuin jaksoi.
Hauskaa oli ja Kultakin oli innoissaan. Vaahteramäen lapset ottivat Kultakimpaleen mukaan ja lähtivät muiden lasten mukana tanssimaan heti ruoan jälkeen ja musiikki oli niin mukaansatempavaa että kukaan ei malttanut lopettaa. Tuli muumilauluja ja rokkia ja vaikka mitä. Vain pienimmät lapset rupesivat pikkuhiljaa väsymään.
Kiitimme kauniisti juhlasta ja herkuista ja mieleemme jäi Suomi-100 –juhla ikuisesti. Kultakin sai kertoa kivaa tarinaa muille Kalakamuille kun pääsi Vaahteramäkeen bussilla, omaan ”kotiinsa” päiväunille.
Bussi tulikin pian ja kaikki lapset lähtivät pukemaan ja kulkemaan kohti bussia Kulta mukana.
Vaahteramäkeen saavuttiin ja sen jälkeen siirryttiin pikkuhiljaa päivälevolle. Kulta meni omaan ”pikkuyksiöön”.
Välipalalla muisteltiin vielä hienoa juhlaa ja kaikki veivät kivat terveiset myös kotiin.

Kommentoi

Nimi *

Sähköposti *

WWW

Kommentti*

Kirjoita luku viisi numerona*

* merkityt tiedot ovat pakollisia
Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Nimi- ja osoitetietoja käytetään ainoastaan kirjoittajan tunnistamiseen. Lähetetyt viestit tarkastetaan ennen julkaisua.
Sivun alkuun