testi

Mene sisältöön

Kalakamut ovat taas vauhdissa!

28.4.2017 Gäddan och gänget - Kalakamut

gaddanflyger.jpg

Useimmat hauet pysyttelevät merenpinnan alapuolella siitä yksinkertaisesta syystä, että ne uivat meressä. Vaan kaikkien paikkakunnan päivähoitolasten tuntema hauki on aivan toista maata! Se on käynyt 10 000 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella ja saanut tuulettaa eviään keväisenä vihertävässä Ranskassa.  Hauki osallistui yhdessä Saaristomeren biosfäärialueen koordinaattoreiden kanssa suureen kansainväliseen konferenssiin, jonne pohjoisen pallonpuoliskon kaikki biosfäärialueet kokoontuivat. Hauki sai raikuvat aplodit kertoessaan kestävän kehityksen parissa Paraisten kaupungin kaikissa päivähoitoyksiköissä tekemästään työstä yhdessä kalakamujensa kanssa. 

Sitä ennen hauki oli kertonut päiväkotilapsille yhteenkuuluvuudesta ja lasten oikeuksista, roskien lajittelusta ja Itämeren voinnista. Nyt on käynnissä uusi hanke, jossa pohditaan sitä, mistä ruokamme on kotoisin. Syksystä alkaen lapset saavat taas tavata Kalakamut ja tutkia kamujen sumppua, joka on täynnä kivoja tehtäviä. Hauki hyräilee uutta laulua ja lyö tahtia pyrstöevällään, joten luultavasti hän haluaa lapset mukaan laulamaan ja tanssimaan.

Kuten niin monilla kaloilla tänä päivänä myös hauella on evät täynnä tekemistä. Ensinnäkin se valvoo Korpoströmin Saaristokeskuksen lapsille suunnatun Knattelabbin suunnittelua, ja toisekseen sillä on jotain jännittävää meneillään Paraisten Keskuspuistossa.  Eli kannattaa pysyä kartalla hauen suunnitelmista, ettei ei vaan menetä mitään hauskaa!

Kommentoi

Nimi *

Sähköposti *

WWW

Kommentti*

Kirjoita luku viisi numerona*

* merkityt tiedot ovat pakollisia
Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Nimi- ja osoitetietoja käytetään ainoastaan kirjoittajan tunnistamiseen. Lähetetyt viestit tarkastetaan ennen julkaisua.
Tulosta
Jaa |
Sivun alkuun