testi

Till innehållet

Gäddan och gänget utforskar skärgårdskultur!

12.9.2018 Gäddan och gänget - Kalakamut

KirjeKotiin.jpg

Gäddan och gängets tema för den här gången är skärgårdskultur, ett aktuellt tema då vi i hela Europa firar kulturarvsåret 2018.

Barnen får under det här verksamhetsåret berätta vad de tycker att skärgårdskultur är. Ett mobilt Skärgårdskulturlabb kommer att byggas upp baserat på barnens tankar och idéer.

Gäddan och Gängets minsta mjukisgäddor kommer under hösten 2018 att simma hem till alla barn inom småbarnspedagogiken. Gäddmamman har skrivit ett brev som hon skickar med Lill-Gäddan där hon vill veta vilka alla öar hennes smågäddor har simmat till. Vi får se om barnen skrivit ner de riktiga namnen på öarna eller hittat på fantasinamn!

Sagobåten har också gjorts redo för sin båtfärd runt i skärgården. Många ivriga små händer har varit med och pumpat upp sagobåten, för att sedan kasta loss och åka till sagornas värld. Sagobåten, som vi ror med inomhus, har redan haft närmare 30 barn ombord. I sagobåten får man berätta sin saga för abborren, och ibland kommer även flundran och lyssnar på alla de fina berättelserna. Barnen innehar naturligtvis kaptensposten, och besättningen som skriver ner sagorna består av Aija Mäkinen (projektledare).

Vi hoppas på fina sagovindar i höst!

Kommentera

Namn *

E-post *

WWW

Kommentar*

Ange nummer fem som siffra*

* är obligatoriska
Vi publicerar inte e-postadresser. Namn och adress används endast för att identifiera författaren. Skickade meddelanden kontrolleras innan publicering.
Upp