testi

Till innehållet

Gäddan och gängets Skärgårdskulturlabb besöker barnen

3.9.2019 Gäddan och gänget - Kalakamut

skargardsmattan.jpg

Gäddan och gängets Skärgårdskulturlabb börjar sin resa i september 2019 och kommer att besöka alla barngrupper inom småbarnspedagogiken. Labbet har byggts upp baserat på bl.a. tankar och idéer som barnen inom småbarnspedagogiken kommit med under verksamhetsåret 2018-2019 under Gäddan och gänget turnén.  Skärgårdskulturlabbet finns i fyra uppsättningar, så Gäddan och gänget kan besöka varje barngrupp i ca två veckor. Läs mera i Skärgårdskulturlabb-häftet.

Skärgårdskulturlabbet och dess nyheter i korthet:
1. De bekanta Gäddan och gänget mjukisfiskarna har en ny fisk i stimmet, en pigghaj, som barnen får hjälpa att känna sig hemma i den nya miljön i skärgården.
2. I labbet ingår en gummibåt och åror, samt utrustningspåse med t.ex. flytvästar (reflexvästar), kastspö och kartor över skärgården. Därtill finns det ljud och ljus, som inspiration till fantasibåtresan.
3. Labbet har också en skärgårdsinspirerad lekmatta. Det är en matta med  en karta över skärgården, samt små trälekbåtar som man kan leka på mattan med.
4. En repslagningsmaskin har inskaffats för utlåning och barngrupperna kan laga egna rep med den.

Material till Skärgårdskulturlabbet:

Repslagnings instruktionsvideo (Youtube)

Pargas biblioteken kommer att sammanställa Skärgårdskultur-temaväskor med bilderböcker, som man får låna i biblioteken. Temaväskor finns att låna senare i höst med finska eller svenska böcker i Pargas bibliotek, Nagu bibliotek och Korpo bibliotek. Biblioteken i Houtskär och Iniö har temaväskor med svenska böcker. Biblioteket har också sammanställt en Skärgårdskultur-boklista.
Följ med Gäddan och gängets resa på Instagramingstalogo.jpg

Kommentera

Namn *

E-post *

WWW

Kommentar*

Ange nummer fem som siffra*

* är obligatoriska
Vi publicerar inte e-postadresser. Namn och adress används endast för att identifiera författaren. Skickade meddelanden kontrolleras innan publicering.
Upp