testi

Mene sisältöön

Luottamusta ja menestystä

8.12.2015 Patrik Nygrén


Kun keväällä aloitin kaupunginjohtajana, halusin nostaa yhdeksi minulle tärkeäksi teemaksi luottamuksen. Olin ollut näkevinäni, että joidenkin luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden välille oli kehittymässä jonkinlainen yleisempikin epäluottamus ja halusin pyrkiä nostamaan asian esille. Nyt tuntuu siltä kuin olisimme hieman edistyneet asiassa, mutta samaan aikaan kysymys luottamuksesta kunnissa ja koko yhteiskunnassa on noussut entistä polttavammaksi ja tärkeämmäksi aiheeksi. Luottamus maahan, sen hallitukseen, kolmikantajärjestelmäämme, valtion ja kuntien välinen luottamus, luottamus eläkejärjestelmäämme, talouteemme ja tulevaisuuteemme on alhaisempi kuin pitkään aikaan. Perustuksiamme vavisuttavat nyt monenlaiset asiat, ja tuntuu siltä kuin yhä useampi yhä useammalla tasolla kyseenalaistaisi nimenomaan luottamuksen.
Osallistuin tänään erittäin inspiroivaan keskusteluun juuri luottamuksesta. Keskustelua johti emeritusprofessori Risto Harisalo Tampereen yliopistosta. Hän on perehtynyt aiheeseen jo pitkään ja hän jakoi meille tietämystään ja tärkeimpiä johtopäätöksiään. Hän aloitti pyytämällä meitä kaikkia sulkemaan härpäkkeemme; puhelin, tabletit ja tietokoneet piti panna hetkeksi syrjään, jotta todella keskittyisimme kuuntelemaan, mitä hänellä olisi sanottavaa.

Ja hänen sanomansa oli se, että ihmisten välinen luottamus on ehkä tärkein menestystekijä kaikille organisaatioille. Hän totesi, että ilman luottamusta emme tule onnistumaan yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa. Hänen näkemyksensä oli, että luottamuspääoma on yhtä olennainen asia kuin taloudellinen pääoma tai henkilökohtaiset voimavarat, jos haluamme saavuttaa jotain. Ja luottamuksella voimme saada enemmän irti muusta rajallisesta pääomastamme, oli kyse sitten rahasta tai inhimillisestä pääomasta.

Harisalo sanoi myös, että meidän ihmisten on tärkeä ymmärtää, että voimme kontrolloida toistemme tekemisiä ja toimintaa vain hyvin rajallisessa määrin. Jos haluamme saavuttaa yhteistä menestystä tai yhteisiä tavoitteita, meidän on inhimillisenä olentoina uskottava ja luotettava toisiimme.

Harisalo jatkoi vielä, että luottamus syntyy ja luottamusta kulutetaan ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Jos olemme järkeviä vuorovaikutuksessamme, voimme ihmisinä saavuttaa kohtuullista menestystä, mutta jos epäonnistumme luottamusta synnyttävässä vuorovaikutuksessa, tappiot koituvat suuriksi. Luottamukseen pätee ilmaisu ”vaivalla hankittu hetkessä menetetty”. Risto Harisalon viesti oli siis se, että menetämme paljon, ellemme onnistu luomaan ja ylläpitämään luottamusta, joka voi olla hyvinkin hauras.

Mutta miten huomaamme, että työpaikoille on pesiytymässä epäluottamusta tai että luottamus särkyy? Miten huomaamme sen? Ehkä se on vain vähän vaikeasti määriteltävä tunne siitä, että jokin työpaikalla on muuttunut. Ehkä se näkyy siinä, että huomio siirtyy yhä enemmän pois itse työstä. Aivan liian pitkälle ehtineessä tilanteessa voimme jo kokea, että meillä on työpaikalla vihollisia. Pahimmassa vaiheessa asiat voivat mennä niin pitkälle, että useimmat pakenevat vastuuta työstä; lyödään niin sanotusti hanskat tiskiin. Aina kun luottamus loppuu, sillä on erittäin kielteinen vaikutus tuloksiin, joita pyrimme yhdessä työpaikalla aikaansaamaan.

Mitä meidän, sinun ja minun, meidän kaikkien, pitäisi sitten tehdä luottamuksen ylläpitämiseksi? Emeritusprofessori nosti esiin neljä asiaa. Meidän pitäisi olla rehellisiä ilman mitään peiteltyjä tarkoitusperiä (rehellisyys). Meidän pitäisi kertoa toisillemme, mitä teemme ja mitä olemme päättäneet (avoimuus). Meidän pitäisi kyetä näkemään kulman taakse ja nähdä valoa tunnelin päässä (proaktiivisuus). Meillä pitäisi olla rohkeutta tunnustaa, ettei kaikki mennyt niin kuin Strömsössä (rohkeus).
Näin talven pimeydessä ja maassamme ja maailmassa tällä hetkellä vallitsevassa henkisessä ilmapiirissä nämä asiat tuntuvat yhä tärkeämmiltä. Valoa tunnelin päässä, rohkeutta, avoimuutta ja rehellisyyttä tarvitsisimme me kaikki tässä maassa. Ainoa asia, jonka voimme tehdä, on aloittaa itsestämme ja omista ihmissuhteistamme yksityiselämässä ja töissä. Haluan omalta osaltani yrittää tulla ainakin vähän paremmaksi näissä asioissa. Ehkä nyt olisi uudenvuodenlupauksen aika…

Haluan toivottaa teille kaikille valon täyteistä joulua, luottamusta toinen toisiimme ja hyvää uutta vuotta.


Viisaita näkökulmia.
Tapani Heinonen
[07.02.2016 11:49]
asiallista asiaa, thanks
Petri Huovila
[18.01.2016 15:49]
Kommentoi

Nimi *

Sähköposti *

WWW

Kommentti*

Kirjoita luku viisi numerona*

* merkityt tiedot ovat pakollisia
Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Nimi- ja osoitetietoja käytetään ainoastaan kirjoittajan tunnistamiseen. Lähetetyt viestit tarkastetaan ennen julkaisua.
Sivun alkuun