Mene sisältöön


Saaristoon vakituiseksi asukkaaksi.

Minua ja varmasti muitakin tämän palstan lukijoita kiinnostaa, että mitä vaatimuksia Paraisilla on, jos haluaa muuttaa vapaa-ajan asunnon vakituiseen asuinkäyttöön hyväksytyksi. Samaa oli pari vuotta sitten tällä palstalla kysytty, mutta silloin vastaus oli jäänyt, muille kuin kysyjälle saamatta.

Ekskog 6.8.2019

Vastaus

Hei Marko!

Ensin sinun tulee selvittää, täyttääkö rakennus asuinrakennukselle asetetut vaatimukset (eristys, energiavaatimukset, saniteettitilat jne.). Tarvittaessa voit olla yhteydessä rakennusvalvontaan rakennusluvan tarkastamiseksi. 

Jos rakennuslupa on myönnetty asuinrakennusta varten ja kansallisissa rekistereissä on samat tiedot, voit tehdä muuttoilmoituksen maistraattiin. Toivotamme sinut tervetulleeksi muuttamaan Saaristokaupunkiin!

Jos rakennuslupa on myönnetty vapaa-ajanasuntoa varten tai rakennuspaikka on voimassa olevassa kaavassa osoitettu loma-asuntoja varten (RA/RM), tarvitset poikkeamisluvan tai suunnittelutarveratkaisun ja tämän jälkeen rakennusluvan.

Kaavoitusyksikkö valmistelee asian (hakemus poikkeamisluvasta tai suunnittelutarpeen arvioinnista). Päätös perustuu maankäyttö- ja rakennuslakiin, aiempaan käytäntöön ja hallinto-oikeuden ratkaisuihin. Hakemuksen käsittelyaika on noin kuukausi.

Myönteisen poikkeamislupa- tai suunnittelutarveratkaisupäätöksen jälkeen sinun on haettava rakennuslupaa. Ota yhteyttä rakennusvalvontaan. Rakennuslupaa on haettava kahden vuoden kuluessa eli sinä aikana, kun poikkeamislupa tai suunnittelutarveratkaisu on voimassa.

Rakennusluvan myöntämisen ja loppukatselmuksen suorittamisen jälkeen voit tehdä muuttoilmoituksen maistraattiin.

Ystävällisin terveisin
Anne-M Itänen
Tiedotuspäällikkö
Paraisten kaupunki

Vastattu 6.8.2019
Sivun alkuun