Mene sisältöön


Norrskatan laituri

Toivoisin, että Paraisten kunta rakentaisi laiturin uudelleen tai huolehtisi, ettei satamaa ole enää satamaluetteloissa. Huonoa mainosta. Suuret kuntaliitokset ja alueista ei välitetä lainkaan.

Purjehtija 11.6.2018

Vastaus

Hei!

Kaupunki on vuokrannut sekä laiturin että siihen liittyvän maa-alueen yrittäjälle 2000-luvun alussa (silloinen Korppoon kunta). Vuokrasopimus uusittiin syksyllä 2011. Sopimuksessa määritellään mm. vuokraajan vastuu = pitää laituri kunnossa. Sopimuksesta huolimatta yritys on päästänyt laiturin uppoamaan.Ympäristölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan 10.5.2017, tässä linkki pöytäkirjaan: http://www.parainen.fi/html/dynasty/fi_FI/kokous/20174278-18.HTM . Yhtiö on riitauttanut asian, vaikka olemme yrittäneet sopia asiaa ja ehdottaa erilaisia kompromisseja uuden laiturin saamiseksi.

Norrskata ei ole kaupungin vierasvenesatama, mutta ko. yritys on harrastanut vierassatamatoimintaa. Emme voi siksi poistaa yritystä/satamaa satamaluetteloista, vaan yrityksen täytyy tehdä se itse.

Me toivomme yhtä lailla, että asia ratkeaa pikaisesti, niin norrskatalaisten kuin matkailijoidenkin vuoksi. Tiedoksesi myöskin, että kuntaliitoksen jälkeen kaupunki on panostanut miljoonia euroja mm. Nauvon, Iniön ja Houtskarin vierasvenesatamiin.

Ystävällisin terveisin
Anne-M Itänen
Tiedotuspäällikkö

Vastattu 15.6.2018
Sivun alkuun