Mene sisältöön


100 syytä asua Paraisilla

– näin asukkaat vastasivat!

100 skal_syyta.jpg

Se on meren lähellä.

Luonto, meri ja rauhallisuus.

Siellä on rauhallista, ja hieno luonto.

Mahtava paikka!

Maisemat ovat todella kauniit!

Paraisilla on hyvä asua, koska luonto ja meri on niin lähellä joka päiväsistä elämää.

Täällä luonnon helmassa, meriveden kirpeän ilman lähellä on hyvä olla. Ihmiset ovat niin mukavia, naapurit huomioi toinen toisia, ja kaupoissa on ystävällistä palvelua.

Täällä on alati vaihtuva luonto - vuodenajat näkyvät täällä aivan eri tavalla kun suuremmissa kaupungeissa. Arjen rauha on pysäyttävää - täällä sielu lepää.

Paraisilla on hyvä asua, koska täällä on hyvä lukio ja mukavan rauhallista.

Paraisilla on hyvä asua koska meri ja palvelut ovat lähellä. Erityisen kiitollinen olen lasten hyvistä harrastusmahdollisuuksista.

Paraisilla on hyvä asua, koska luonto on erittäin kaunis sekä lähellä keskusta-aluettakin. Parhaita alueita ovat luontopolut jotka ovat monimuotoisia: on merta, korkeita ja matalia kallioita, erilaisia metsiä sekä muinaishistoriallisia nähtävyyksiä. Varsin harvassa kaupungissa upeaa merimaisemaa voi ihailla lukemattomista yhteisaluksista sekä lautoista! Kaiken kruunaa pyöräilyharrastus, koska joka kerran kun lähden pyöräretkelle on eri kohde tai eri reittivaihtoehto valmiina!

Koska Parainen on paras.

Paraisilla on hyvä asua, koska arvostan kaunista saaristoa ja puhdasta luontoa. Paraisilla asuessa on samalla oikeutettu kaupungin palveluihin ja voi asua täysin luonnon keskellä. Paraisilta on löytynyt mukavat asunnot ja työpaikat minulle ja kaikille jo aikuisille lapsilleni.

Paraisilla on hyvä asua, koska merenrantaan on lyhyt matka. Kotoa kävelee vartissa.

Symppis ja kompakti.

Olemme asuneet täällä Paraisilla nyt kohta kuusi vuotta. Ihastuimme heti luonnonläheisyyteen ja tietysti merimaisemaan. Joka kerta, kun tulen töistä ja ajan siltojen yli saaristotiellä, ajattelen kuinka etuoikeutettu olen kun saan tulla kotiin tällaiseen maisemaan ja rauhaan. Vaikka täältä ei kaikkia palveluja löydy, niin Turku on vain puolentunnin ajomatkan päässä. Usein ei sinne kuitenkaan tarvitse lähteä. Oman kodin lähellä on metsä ja uimaranta, luonto on lähellä joka puolella. Vene on laiturissa viiden minuutin kävelymatkan päässä! Mökkimatka saareen menee 20 minuutissa joko autolla tai veneellä. Kalastuksesta innostuneet naapurit tuovat tuoretta kalaa, kun sitä tulee yli oman tarpeen. Siksi asumme "paratiisisaarella" Paraisilla!

Paraisilla on kaikki mitä onnellinen ihminen tarvitsee.

Koska se on luonnonläheinen ja ihmiset ovat ystävällisiä. Kaikki ovat tervetulleita.

Paraisilla on hyvä asua, koska meri on lähellä ja kaunis saaristo!

Paraisilla on hyvä asua koska täällä on turvallista, hiljaista, hyvät palvelut ja ympärillä on mukavia ihmisiä.

Paraisilla on hyvä asua, koska Paraisilla on lapsille paljon kivaa tekemistä!

On lyhyt matka keskustaan luonnon helmasta.

Paraisilla on hyvä asua, koska täällä on ainutlaatuinen saariston luonto ja rauhoittava meri lähellä. Arjen murheet unohtuu, kun laineet liplattaa rantaan.

Paraisilla on ihanaa asua, koska tämä on purjehtijan paratiisi!

Koti on siellä missä on meri, aaltojen läike ja suolainen tuuli. Sydän on siellä missä on koti, kallioluodoilla, kaislikkorannoilla, vahvasti ankkuroituna, vahvasti vasten suolaisia tuulia.

Kaksikielisyys, meren läheisyys. Turku lähellä. Kalliot ja kanervat.

Meri, kaunis saaristo ja luonto lähellä!

Merituuli puhaltaa ja se on ihastuttavan raikasta!

Paraisilla on hyvä asua, koska luonto on kaunista.

Kauniit näkymät!

Suurin syy asua Paraisilla on tämä huikea luonto! Saaristo! Meri! Tämä myös riittävän kokoinen ja turvallinen kaupunki lasten kasvaa.

Meri, tilaa asua ja elää luonnon keskellä. Kaksikielisyys. Maailman kaunein saaristo. Täällä on koti ja rakas perhe.

Paraisilla on hyvä asua, koska voi mennä ulos missä asussa tahansa. Paraisilla on ok näyttää paraislaiselta, mikä on ihanaa!

Paraisilla on hyvä asua koska se on sopivan pieni, rauhallinen ja merellinen kotipaikkani.

Paraisilla on hyvä asua koska saaristo ja luonto ovat lähellä.

Meri on lähellä, hyvät palvelut, hyvät kulkuyhteydet esim. Turkuun ja veneelläkin pääsee suoraan keskustaan. Myös asuminen on huomattavasti edullisempaa verrattuna Kaarinaan tai Turkuun. Tässä "kompaktissa paketissa" on kaikki tarvittava.

Olen asunut koko ikäni Paraisilla ja merta olen aina rakastanut. Lisäksi Parainen on pieni, rauhallinen kaupunki.

Se on kappale kauneinta Suomea!

Paraisilla on hyvä asua, koska luonto on kaunis ja meri lähellä joka paikassa.

Rakastan merta, maaseutumaista rauhallisuutta. Paraisilla on hyvä Supermarket. Kaupungintalolla on kiva asioida. Diabetespalvelut ovat hyvät. Täällä on kaunista.

Luonnon ja meren läheisyys on jotain mistä haaveilin pitkään asuessani Turun keskustasta. Lasten on hyvä olla ja kasvaa, ja muutenkin tunnelma on Paraisilla on hyvin rauhoittava. Paraisilta löytyy kuitenkin kaikki suurenkin kaupungin palvelut, joten niiden perässä ei tarvitse ajella pitempää matkaa.

Sopivan kokoinen kaupunki lähellä Turkua. Luonto ja saaristo kaunis.

Meri tuoksuu, naapurit kivoja ja voi puhua ruotsia!

Paraisilla on hyvä asua maailman kauneimman saariston sydämessä.

Luonto on kaunis ja ihmiset ystävällisiä.

Viihtyisä kaupunki. Kesällä kaunis, elämää täynnä luonnon kauneuden keskellä ja läheisyydessä, meren ympyröimänä. Palvelut hyvät. Ei pitkä matka Turkuun eikä saariston kauneuteen. Lapsille hyvä elinympäristö. Talvella kaupunki hiljentyy talven rauhaan, kauneuteen. Ei liikenteen melu haittaa.

Paraisilla on hyvä asua, koska täällä on ihana puhdas luonto, puhdas meri ja turvallista lasten kanssa asua. Kaksikielisyys on iso rikkaus ja se on ehdottomasti parasta Paraisissa.

Paraisissa, varsinkin saaristotaajamissa, parasta on luonnon ja meren läheisyys sekä ennen kaikkea avoimet ja vieraanvaraiset ja iloiset ihmiset, molemmilla kotimaisilla. Hyvät kulkuyhteydet ja kasvukeskuksen läheisyys tekee elämästä helppoa. Parainen on huoleton paratiisi uskomattoman kauniin saariston portilla.

Paraisilla on hyvä asua, koska luonto ja meri ovat kädenojennuksen päässä, silti kaikki palvelut ja yhteisöllisyys ovat myös aivan nurkalla.

Täällä on työpaikat molemmille ja lapsille hyvät suomenkieliset koulut sekä esikoiselle lukio! Luonnonläheinen ympäristö kauniine, kallioisine metsineen ja meren läheisyys. Hyvät retkeily- ja suunnistusmaastot. Lapsille turvallinen ja tarpeeksi pieni ympäristö elää ja kasvaa. Täältä löytyi myös unelmien omakotitalo sopivaan hintaan!
Paraisilla on hyvä asua koska täällä on meri ja ihmiset, ottivat muualta muuttaneen niin lämpimästi vastaan etten ole moista ennen kokenut.

Kaikki on niin lähellä. On helppo olla, elää ja hengittää.

Kun muutimme Paraisille 2012 olin pienen tytön äiti ja mieheni rakensi meille tänne kauniille paikalle taloa. En tuntenut täältä ketään. Seurakunnan kerhon kautta ystävystyin erääseen, joka oli paluumuuttanut juuri takaisin perheensä kanssa. Yhdessä olemme kokeneet ja jakaneet täällä saaristossa mukavia hetkiä. Nyt lapsemme ovat toistensa parhaita ystäviä. Arkemme kohtaa viikoittain vaikka olemme palanneetkin jo molemmat vanhempain vapailta töihin, sillä lapsemme harrastavat tanssia täällä Paraisilla arkipelagin musiikkiopistossa. Ystäviä olen muitakin löytänyt täältä näin aikuisiällä ja verkostoituminen on ollut täällä helppoa. Naapureissa asuu samanikäisiä lapsia ja saman henkisiä aikuisia. Elämässä on hyvä olla oman perheen lisäksi niitä joiden kanssa jakaa arjessa kokemukset ja ihmetykset. Perheeseemme kuuluu nyt myös 3-vuotias poika ja tyttömme on jo viisivuotias. Talossa ollaan jo asuttu kohta 3 vuotta. Vielä projekti vaatii loppusilausta.

Parasta Paraisilla on hiljaisuus, hyvä kirjasto ja sen palveleva henkilökunta. Varaukset ja tilaukset toimivat. Myös tilana kirjastomme on kaunis.

Paraisilla on hyvä asua, koska meri tuoksuu joka päivä, luonto on lähellä kaupungin keskustassakin. Saaristossa on oma romantiikkansa, ihmiset ovat omaa luokkaansa ja palvelut ovat loistavat. Kaksi vuotta sitten muutimme ja rakastuimme paikkaan heti. Paras päätös ikinä.

Paraisilla on hyvä asua, koska upea saaristoluonto, kaksikielisyys, teatteri, vanha malmi ja keskustan kahvilat.

Asun Paraisilla, koska eläkepäivät on hyvä viettää lähellä lastenlapsia. Täällä on rauhallinen meno ja kaupunki ostos paratiiseineen riittävän lähellä. Suomen kaunein saaristo ja meri melkein ikkunan alla.

Parainen on mielipaikkani!

Paraisilla on hyvä asua koska tunnen olevani siellä yhtä luonnon, kotkien, peurojen ja meren kanssa. Itse pienenen, ja näen yhtäkkiä itseni osana tätä kaikkea Jumalan luomaa. Tunnen kuuluvani.

Rakastan saaristoa, raikasta meri-ilmaa ja luonnonrauhaa. Tarpeeksi pieni kaupunki pienelle ihmiselle. Asun maaseudun rauhassa, mutta palvelut ovat kuitenkin lähellä.

Täällä on ystävällisimmät ihmiset mitä olen tavannut! Kaikki ovat todella avuliaita ja ulkopaikkakuntalaisena Paraisille muuttaneena ero on melkoinen, täällä lenkilläkin moikataan tuntemattomia, salilla rupatellaan jne. Ihanaa!! Lisäksi täällä on turvallista, lenkillä ei iltaisin tarvitse pelätä ja muutenkin on rauhallista, hyvä paikka lastenkin kasvaa. Syitä on oikeasti niin lukuisia, terveyden- ja sairaudenhoito toimii, tuntuu, että täällä välitetään omista. Unohtamatta tietysti kaunista luontoa, merta, saaristoa. Pois en enää muuta!

Luonto ja meri ovat siellä mahtavia.

Kaunis, rauhallinen pikku kaupunki jossa kuitenkin ison kaupungin tarjonta hyvien kulkuyhteyksien päässä. Meren läheisyys.

Paraisilla on hyvä asua koska luonto ja meri on lähellä. Maailman paras paikka kasvattaa lapset. Koulut/päiväkodit ovat laadukkaita ja pystyvät pienissä luokissa tarjoamaan tukea niitä tarvitseville. Kaksikielisyys on myös yksi tärkeimmistä seikoista.

Täällä on turvallista, paraislaiset välittävät lähimmäisistään, toivovat kaikille hyvää elämää saaristossa, myös ulkosaaristossa. Palvelut kahdella kielellä ovat maailman parhaita, en lähde täältä ikinä mihinkään

Parainen on aidosti kaksikielinen. Kaikki palvelut ja asioinnit, kaupassakäynnit ja harrastukset on molemmilla kotimaisilla kielillä. Yksikielisellä on mahdollisuus kielikylpyyn ja näin paremmat mahdollisuudet esim. työllistymisen suhteen. Erikoismaininta Kombista, monipuolinen kurssitarjonta molemmilla kielillä.

Paraisilla on hyvä asua, koska rakastan merta ja luontoa. Lisäksi täältä löytyvät kaikki peruspalvelut. Hyvät liikenneyhteydet.

Paraisilla on lapsiperheen hyvä asua, koska siellä panostetaan alkuopetukseen ja ylipäätään resurssit lasten kouluissa ovat erittäin hyvät. Lisäksi lasten harrastusmahdollisuudet paikkakunnan kokoon nähden ovat todella hyvät. Joukkueurheilussa taustalla on vahva seuratoiminta ja tanssi- ja musiikkiharrastuksia varten on ammattimaista opetusta tarjoava musiikkiopisto. Koulut ja harrastukset ovat lähellä. Parempaa ei voisi toivoa.

Oma koti, josta en raaski luopua on Paraisilla. Hyvät yhteydet Turkuun. Meren läheisyys. Palvelut pelaa.

Parainen on lapsille turvallinen paikka kasvaa.

Ihana viihtyisä pieni paikkakunta jossa kuitenkin palvelut toimii ja ollaan lähellä "sivistystä" lapsiperheiden palvelut toimii hyvin. Meri ja maisemat, luonto, saaristo ovat parhaita! Lyhyt työmatka Turkuun ja muihinkin isoihin palveluihin. Kesäkaupunkina erityinen! Tunnelma! Lapset tykkää!

Koska Parainen! Mukava pieni rauhallinen paikka.

Saaristo on ihmiselle hyväksi! Antaa tilaa ajatella ja ihmetellä sekä upean luonnon. Me vaan viihdytään eikä haluta lähteä mihinkään. Sopivan maaseutumaisen pieni ja kotoinen, mutta sopivan lähellä Turun laajempia palveluja. Hauskaa on myös kaupunkilaisten tulo kesällä loman viettoon.

Asun Paraisilla koska täällä on kaunis luonto, hyvät palvelut ja rauhallista sekä kotoisa kylätunnelma.

Paraisilla on hyvä asua, koska se on hieno ja kaunis paikka.

Saa hengittää puhdasta ilmaa.

On sopivan pieni ja aika hyvin löytyy myöskin palveluita normaaliin arkeen. Myöskin maisemat ovat aika hienot kun meri on vieressä.

Meren ja luonnon läheisyys on Paraisten parasta antia.

Olemme kaksikielisiä. Kaikki palvelut saa suomeksi ja ruotsiksi. Yhteistyö kouluissa kielellisesti saatu vihdoin käyntiin. Ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan koska Paraisilla on sitä joka puolella. Siis merta, kalaa ja onnea!

Paraisilla on erinomainen henkilökunta äitiys- ja lastenneuvolassa. Palvelu terveydenhuollon yksiköissä on ystävällistä ja asianmukaista.

Luonto ja meri on lähellä, siitä on aina ilo nauttia.
Täällä on hyvät peruspalvelut lähellä ja meri/luonto on ihan kotioven takana. Tunnen oloni turvalliseksi asuessani Paraisilla!

Kaikki asiointi on helppoa, välimatkat ovat keskustassa lyhyet. Pankeissa ja vakuutuslaitoksessa on rento, byrokraatiton tunnelma. Terveyskeskuksessa asiointi on erittäin helppoa ja joustavaa, kiitos henkilökunnan. Saa käyttää kahta virallista kieltämme, tai vaieta kahdella kielellä. Hyvät lenkkipolut ja kävelytiet. Loistavat kalastusmahdollisuudet - kalaa tulee! Suntti ja meri, jess! ”Russin på kakan” on Paraislaisten huumori, joka ei välttämättä aukea ihan kaikille.

Paraisilla on ihana asua koska täällä on meri ja luonto lähellä. Ja mustikka- ja sienimetsät ovat parasta. Eikä ole liikennevaloja haittaamassa liikennettä.

On monta hyvää syytä asua Paraisilla, mutta ehdottomasti parhain syy on maailman kaunein saaristo!

Täällä on Kaikki lähellä : meri, luonto, palvelut, koulut. Sopivan kokoinen "lintukoto" on Parainen.

Paraisilla veneilymahdollisuudet ovat ylivoimaiset ja lähellä. Kaupunki on mukavan pieni. Palvelut ovat kuitenkin riittävät ja Turkuun on lyhyt matka. Terveydenhuolto pelaa loistavasti. Jäähallissa on tilaa.

Onhan tää sellainen lintukoto!

Paraisilla on hyvä asua koska asumisen hinta on niin maltillista. Turku ja lähikunnat täydentävät vaivattomasti Paraisten puutteita, ulkosaaristolaisten kohdalla tämä tietenkin on vähän vaikeampaa.

Paraisilla on hyvä asua, koska hieno paikka.

Parainen on maailman kauneimman ja ihanimman saariston keskus ja Nauvon Nötö kuuluu tähän paratiisiin.

Saaristoelämys. Luonto. Harrastukset lähellä. On monta hyvää syytä asua Paraisilla!

Maisemat ovat upeat ja kaupungilla on paljon historiaa.


Merenpinta ja ihana pikkukaupunki. Siskoni asuu lähellä!

Se vaan on täydellinen paikka!

Parainen on ihmisen kokoinen kaupunki, jossa on hyvä hengittää ihanaa meri-ilmaa. Täällä on kaikkea: monipuoliset harrastusmahdollisuudet niin aikuisille kuin lapsille. Kaikki kouluasteet ja vielä kahdella kielellä. Kirsikkana kakunpäällä juuri tuo kaksikielisyys.

Muutimme koirani kanssa Turun keskusta Paraisille, Paraisilla on aivan mahtavat ulkoilumahdollisuudet ja mitä ihanampia luontopolkuja. Odotankin jo kovin kevättä että näkisi Paraisten luonnon myös kauneimmillaan. Olen myös kiinnittänyt huomioita siisteyteen, täällä ei ole lasinsiruja tai muita vaaratekijöitä samalla tavalla kuin edellisissä ulkoilumaastoissa. Summasummarium täydellinen paikka asua, suosittelen ja ensikesänä pääsemme vielä juhlistamaan tärkeintä päiväämme eli häitä Paraisten kauniissa kesäillassa.

Paraisilla on hyvä asua koska: palvelut pelaa, merestä ja luonnosta voi nauttia ja ennen kaikkea tytär perheineen asuu lähellä. Niin ja jos jonkinlaista harrastustoimintaa niin nuorille kuin meille vanhoille.

Olen aina asunut Paraisilla, nyt jo 41 vuotta siis. Ja muualle en muuta! Rakastan tätä kaupunkia ja merta. Sopivan hiljainen ja rauhallinen kaupunki tällaiselle omissa oloissaan viihtyvälle mörrimöykylle!

Paraisilla on hyvä asua, koska meri ja maailman upein saaristo on lähellä. Mutta niin ovat myös palvelut ja harrastukset. Täältä en muuta koskaan pois!

Paraisilla on hyvä asua, koska saan olla keskellä kauneinta Suomea, luontoa ja rauhaa ja kuitenkin niin lähellä ison kaupungin elämää. Tunnen oloni turvalliseksi.

Paraisilla on hyvä asua, koska tämä on sopivan pieni kaupunki, jossa palvelut toimivat hyvin. Luonto on lähellä ja merellisyys tekee tästä paikasta täydellisen.

Meri on läsnä kaikkialla. Vanhalta Malmilta löytyy lämminhenkiset hirsitalot sadan vuoden takaa. Lapsista pidetään hyvää huolta.

Meriympäristö inspiroi ja antaa rentoutumismahdollisuuden.

Uskomattoman kaunis kirkko ympäristöineen tekee Paraisista hyvän paikan asua.

Kaikki on sopivan lähellä.

Paraisilla on hienoa asua, koska meri on läsnä kaikkialla.

Kaunis luonto, rauhallinen paikka, mukava keskusta.

Paraisilla ja eritoten juurikin Korppoossa on hyvä asua, koska täällä on rauhallista, äärettömän kaunista ja ympärillä upea kyläyhteisö.

Sivun alkuun