Mene sisältöön


Näe ja koe

Iniö.jpg

Iniön tärkein nähtävyys on luonto tuhansine saarineen ja luotoineen, kimaltava meri ja kirkkaansiniseltä taivaalta paistava aurinko. 

Kirkko rakennettiin vuosina 1797–1800. Kirkko vihittiin käyttöön juhannuspäivänä vuonna 1801 ja se sai nimensä tuolloin vastasyntyneen prinsessa Sophia Wilhelminan mukaan. Rakennusvuosi ja hallitsijan nimi kaiverrettiin kuninkaan mahtikäskystä sisäänkäynnin yläpuolelle.

INIÖ KYRKA.jpg
Norrbyssä sijaitseva Iniön kirkko, Sophia Wilhelmina


Norrbyn luontopolku kulkee vaihtelevassa maastossa: kuusi- ja mäntymetsässä, laaksoissa ja kallioilla. Polku päättyy Kasbergetille, joka on Iniön korkein paikka, 40 metriä merenpinnan yläpuolella. Kasbergetiltä voi nähdä Iniön saaret ja selkeällä säällä aina mantereelle ja Ahvenanmaan Brändöhön asti.   

Norrby naturstig.jpg
Norrby naturstig
 Norrby naturstig2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åselholmin kylän nähtävyys on vanha sahamylly. Vuonna 1902 rakensi iniöläinen Petter Pettersson sahamyllyn ruotsalaisten piirustusten mukaan. Myllyn avulla sahattiin lähes kaikki Iniössä tarvittu puutavara lähes 30 vuoden ajan, kunnes myrsky hajotti sen kampiakselin v 1935. Sahamylly on tänä päivänä yksityisen omistuksessa.

Myös Åselholmin kyläsatama on näkemisen arvoinen.

Iniö-Åselholm.JPG
Åselholm
 

 

Tulosta
Jaa |
Sivun alkuun