Mene sisältöön


Tervetuloa varhaiskasvatuksen kotisivuille!

Paraisten kaupunki tarjoaa alle kouluikäisille lapsille monipuolisia varhaiskasvatuspalveluja. Vanhempainrahakauden jälkeen vanhemmat voivat valita lapsensa hoidon seuraavista vaihtoehdoista:

  • Lasta hoidetaan kotona. Jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi, perhe voi hakea kotihoidon tukea. Kotona hoidettavat lapset ja heidän perheensä voivat käyttää avoimen päivähoidon varhaiskasvatuspalveluja menettämättä kotihoidon tukea.
  • Lapsi on joko kokoaika- tai osa-aikahoidossa kunnan järjestämässä hoitopaikassa. Päivähoitopaikka voi olla päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Perhepäivähoito järjestetään perhepäivähoitajan omassa kodissa tai ryhmäperhepäivähoitona.
  • Lapsi on hoidossa yksityisessä päiväkodissa yksityisen hoidon tuella.
  • Lapsen hoito järjestetään yksityisen hoidon tuella, jolloin lapsen hoitajana on kaupungin hyväksymä yksityinen perhepäivähoitaja tai perheen palkkaama hoitaja.

border.jpg

Ajankohtaista

Päivähoitopaikan hakeminen
Uusi toimintakausi alkaa elokuussa. Syksyn päivähoitopaikkojen ja sisäisen siirron hakemusten hakuaika päättyy 28.2.2018. Lisätietoja täältä. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä päiväkodin johtajaan, perhepäivähoidon ohjaajaan tai varhaiskasvatuksen kansliaan, katso yhteystiedot. Pyrimme lähettämään päätökset päivähoitopaikoista huoltajille sähköisesti toukokuussa.
Esiopetukseen ilmoittautuminen tehdään sähköisesti 12–18.2.2018 Wilma-verkkopalvelussa.

Uutta syksyllä 2018

Koivuhaan päiväkodissa on kuusi lapsiryhmää: yksi ulkoesiopetusryhmä, jossa on myös täydentävää varhaiskasvatusta, viisi ryhmää 0-5 vuotiaille, joista yksi kaksikielisyyteen suuntautuva ryhmä, kaksi ruotsinkielistä ja kaksi suomenkielistä ryhmää. Toinen suomenkielisistä ryhmistä on ulkopedagogiikkaan suuntautuva.

Pjukalan päiväkodissa on n. 35 1-5-vuotiasta lasta sekä esiopetusryhmä. Suomea äidinkielenä puhuvat lapset voivat syksystä 2018 alkaen hakea myös Pjukalan päiväkotiin. Määrästä, iästä ja kielestä riippuen lapset jaetaan kaksikielisiin ryhmiin. Esiopetus on ruotsinkielistä, mutta siinä on “suomi-kerho”. Ulkopedagogiikka on tärkeä osa toimintaa.

Knattebon päiväkodissa on syksystä 2018 alkaen kolme ryhmää: ruotsinkielinen esiopetusryhmä, pieni suomenkielinen esiopetusryhmä sekä ruotsinkielinen ryhmä 3-5-vuotiaille (ryhmä tulee olemaan aiempaa pienempi). Ulkopedagogiikka on tärkeä osa toimintaa kaikissa Knattebon ryhmissä.

Ryhmäperhepäivähoito
Syksystä 2017 lähtien olemme hankkineet aamiais-, lounas- ja välipala-ainekset lähituottajilta mahdollisuuksien mukaan. Ryhmäperhepäiväkoteihin toimitetaan säännöllisesti mm. naudanlihaa, perunoita, kananmunia, vihanneksia, hedelmiä, viljatuotteita ja leipää suoraan tuottajilta.  Myös jätteiden lajittelu ja kompostointi on luonnollinen osa ryhmäperhepäiväkotien arkea. Ulkopedagogiikka ja kaksikielisyys ovat ryhmäperhepäivähoidon erityispainopistealueita.

Karusellenin päiväkoti, Nauvo
Avointa varhaiskasvatusta ja kerhotoimintaa 

Nauvo-Auvon kerho tarjoaa vaihtoehdon varhaiskasvatukselle. Kerhotoiminta on tarkoitettu lapsille, jotka eivät ole kunnallisessa päivähoidossa. Perheet voivat hyödyntää kerhotoimintaa menettämättä kotihoidon tukea. Kerho on tarkoitettu lapsille kolmesta ikävuodesta alkaen, lapsen tulee täyttää kolme vuotta toimintalukukauden aikana. Kerho järjestetään maanantaista perjantaihin klo 9–12 päiväkodin tiloissa. Toimintaa ohjaa lastentarhanopettaja, ja toiminta pohjautuu varhaiskasvatussuunnitelmaan. Kerhossa noudatetaan koulujen toimintavuotta. Lapset syövät kotoa mukaan otetun välipalan. Maksu: 3 €/kerta, 2 € sisaruksista. Edellytyksenä kerhotoiminnan käynnistämiselle syksyllä 2018 on vähintään seitsemän osallistujaa/päivä. 
Ilmoittautumiset viimeistään 28.2.2018, täytä lomake.

border.jpg

eVarhaiskasvatus
Paraisten kaupunki on ottanut käyttöön hoitoaikojen sähköisen ilmoittamisen, myös sijoitus- ja maksupäätökset lähetetään sähköisesti, katso eVarhaiskasvatus

border.jpg

LEIKKIPUISTO ON HYVÄ VAIHTOEHTO VARHAISKASVATUKSELLE
Paraisilla on kolme leikkipuistoa, jossa on ohjattua toimintaa: Ankkuripuisto Paraisilla, Nauvon leikkipuisto sekä Utön leikkipuisto. Leikkipuistotoiminta on ensisijaisesti tarkoitettu perheille, joiden lapset eivät ole kunnallisessa päivähoidossa. Leikkipuistotoimintaa voi siten hyödyntää menettämättä kotihoidon tukea.

Ankkuripuisto

Kevät 2018 : Perhetalo Ankkurin yhteydessä Paraisilla toimii päivähoidon leikkipuisto Ankkuripuisto, joka on avoinna kaikkina arkipäivinä koulujen toimintavuotena.  Ankkuripuistossa on lapsiparkkitoimintaa maanantaista torstaihin klo 9–12 ja perhepuistotoimintaa perjantaisin klo 9-12 (ilmainen). Perheet ovat kuitenkin tervetulleita kaikkina päivinä. Aikuisilla on siis myös mahdollisuus jäädä lapsen kanssa puistoon.  Perjantaisin järjestämme metsäretkiä koko perheelle. Lisätietoja Ankkuripuiston henkilökunnalta puh. 044 259 1826 tai täältä.

Nauvon leikkipuisto
Kevät 2018: Nauvo-Auvon kerho on ohjattua leikkipuistotoimintaa, joka järjestetään yli kolmivuotiaille lapsille maanantaisin ja perjantaisin klo 9–11.30 päiväkoti Karusellenissa koulujen toimintavuotena.  Maanantai on retkipäivä. Lisätietoja täältä.

border.jpg

Tulosta
Jaa |
Sivun alkuun