Mene sisältöön


Elokuvat

SR_BioSydvast_Logo.jpg

Bio Sydväst esittää elokuvia Nauvossa, Korppoossa, Houtskarissa, Paraisilla ja Iniössä. Tarjonta noudattelee maan yleistä elokuvatarjontaa, tosin etusija on lasten ja nuorten elokuvilla. Osittain pyritään myös täydentämään Turussa esitettävien elokuvien tarjontaa mm. esittämällä ruotsiksi puhuttuja lastenelokuvia.

Elokuvatarjontaa voi seurata näillä sivuilla sekä Paraisten Kuulutukset lehdessä, NYTT lehdessä sekä Paraisten Kulttuuri Facebook sivuilla. Elokuvia näytetään seuraavasti:

- Perjantai, Parainen, PUNT Kulttuursali klo 19.00
- Sunnuntai, Parainen, PUNT Kulttuursali klo 15.00
- Maanantai, Houtskari, Vesterlid klo 18.30
 
- Keskiviikko, Nauvo, Framnäs klo 18.30
- Torstai, Korppoo, Kommunalgården klo 18.30
- Perjantai, Iniö, Snäckan klo 17.30 (Esitys noin kerran kuukaudessa)


HUOM! Poikkeustapauksissa esityspäivät voivat vaihdella


SUFFRAGETTE

suffragette_juliste.jpg

Draama/Dokumentti
Pituus: 1h 46min

Ikäraja: K12
Ensi-ilta: 8.4
Ohjaus: Sarah Gavron
Näyttelijät: Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep

Esitykset:

15.4 klo 18.30 PUNT Kulttuurisali, Parainen 
17.4 klo 15.00 PUNT Kulttuurisali, Parainen 
18.4 klo 18.30 Vesterlid, Houtskari
20.4 klo 18.30 Framnäs, Nauvo    HUOM AIKA!
21.4 klo 18.30 Kommunalgården, Korppoo 

Tositapahtumiin pohjautuva Suffragette kertoo koskettavan tarinan naisista, jotka taistelivat naisten äänioikeuden puolesta - työpaikkansa, kotinsa, lastensa ja jopa henkensä uhalla. Oscar®-ehdokkaat Carey Mulligan ja Helena Bonham Carter sekä kolminkertainen Oscar®-voittaja Meryl Streep tähdittävät 1900-luvun alun Iso-Britanniaan sijoittuvaa draamaa. Tarinan keskiössä on Maud (Mulligan), kovaa ruumiillista työtä tekevä vaimo ja äiti, josta tulee suffragetti, naisia kaikilta elämän aloilta yhteen tuoneen ja tasa-arvoista äänioikeutta ajaneen liikkeen aktivisti. Elokuvan ohjauksesta vastaa BAFTA-voittaja Sarah Gavron ja käsikirjoituksesta Emmy-palkittu Abi Morgan (mm. Rautarouva, The Hour, Shame).

TRAILERVIIDAKKOKIRJA 3D-versio!

jgjule.jpg

Draama, seikkailu, fantasia
Pituus: 1h 46min
Ikäraja: K12
Ensi-ilta: 13.4.2016
Ohjaaja: Jon Favreau
Pääosissa: Neel Sethi, Ben Kingsley, Lupita Nyong'o, Giancarlo Esposito, Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Ralph Ineson, Emjay Anthony, Christopher Walken

Esitykset:

29.4 klo 18.30 PUNT Kulttuursali, Parainen
2.5 klo 18.30 Vesterlid, Houtskari
4.5 klo 18.30 Framnäs, Nauvo
5.5 kl klo 18.30 Kommunalgården, Korppoo

Englanniksi puhuttu, suomenkieleinen sekä ruotsinkielinen tekstitys, 3D-versio!

Orpo poika varttuu viidakossa susien, karhujen ja mustan pantterin kasvattamana. Elokuva perustuu Rudyard Kiplingin klassikkotarinaan. Mowglin roolissa nähdään uusi tulokas, Neel Sethi. Scarlett Johanson lainaa äänensä Kaa-käärmeelle, Bill Murray Baloolle ja Bagheeran ääniroolissa on Ben Kingsley. Lupita Nyong’o on Rakshan äänenä ja Shere Khanina kuullaan Idris Elbaa. Ohjaus Jon Favreau.

TRAILERTUNTEMATON PAKOLAINEN

TP_juliste_suomeksi.jpg
Pituus: -h -min
Ikäraja: -
Ensi-ilta: -
Ohjaaja: -

13.4 klo 19.00 PUNT Kulttuursali, Parainen
20.4 klo 18.30 Framnäs, Nauvo 

TUNTEMATON PAKOLAINEN on dokumenttielokuva kohtaamisista, joita uutiskuvat eivät tavoita. Se ei kerro virrasta, tulvasta tai vyörystä. Se kertoo ihmisyydestä.

Syksyllä 2015 stand up-koomikko Ali Jahangiri päätti, että haluaa itse nähdä millainen on pakolaisten matka halki Euroopan, Kreikasta kohti Suomea. Kolmen viikon matkasta syntyi elokuva, joka ei tuputa tulkintoja, informaatiota tai uhrikuvia. 

Elokuvan ohjaaja, palkittu Hamy Ramezan, ja Ali Jahangiri ovat kumpikin itse paenneet lapsuudessaan Iranista Suomeen. Dokumenttielokuva johdattaakin aiheesta tehtyjä reportaaseja syvemmälle ja intiimimmälle tasolle. Kohtaamiset reitin varrella kertovat ihmisistä, joiden unelmat ja pelot ovat pohjimmiltaan samoja kaikkialla - suuria ja pieniä, henkilökohtaisia, turhamaisia, kauniita, arkisia ja koskettavia. Tuntematon pakolainen näyttää ihmisen sellaisena kuin hän on, ei hyvänä tai pahana, laittomana tai laillisena.

Ali Jahangirin mutkaton tapa lähestyä ihmisiä reitillä, ja Hamy Ramezanin pitkät manipuloimattomat kohtaukset antavat katsojalle mahdollisuuden pysähtyä ja saada aidon kontaktin.

”Olen itse kokenut pakolaisuuden, joten haluan ilmaista sen kokemuksen ihmisille, jotta he ymmärtäisivät paremmin muita ihmisiä. Euroopassa on käynnissä näinkin tärkeä tapahtuma ja on vaikea enää uskoa mitä lehdessä lukee. Herättävintä on ollut se pelko, jonka pakolaistilanne on Suomessa nostanut esiin. Pelko tuottaa pahimmat konfliktit, siitä on lyhyt matka vihaan. Toivottavasti tämän elokuvan avulla turvaa hakevat ihmiset saavat kasvot ja pelkokerroin putoaa”, kiteyttää elokuvan inhimillisen johtoajatuksen ohjaaja Hamy Ramezan.

Tuntematon pakolainen on tehty yhteistyössä Ylen Dokumenttiprojektin ja ITV Studios Finlandin kanssa. Ensi-iltansa elokuva sai Tampereen elokuvajuhlilla, jossa se voitti yli 30-minuuttisten elokuvien sarjassa pääpalkinnon, sekä kotimaisen kilpailun yleisöpalkinnon.

Elokuvaa ovat rahoittaneet YLE, Suomen Elokuvasäätiö, AVEK ja Kirkon mediasäätiö.

TRAILER 

Tulosta
Jaa |
Sivun alkuun