Mene sisältöön


Elokuvat

SR_BioSydvast_Logo.jpg

Bio Sydväst esittää elokuvia Nauvossa, Korppoossa, Houtskarissa, Paraisilla ja Iniössä. Tarjonta noudattelee maan yleistä elokuvatarjontaa, tosin etusija on lasten ja nuorten elokuvilla. Osittain pyritään myös täydentämään Turussa esitettävien elokuvien tarjontaa mm. esittämällä ruotsiksi puhuttuja lastenelokuvia.

Elokuvatarjontaa voi seurata näillä sivuilla sekä Paraisten Kuulutukset lehdessä, NYTT lehdessä sekä Paraisten Kulttuuri ja Bio sydväst - PargasKultur ParainenKulttuuri Facebook sivuilla. Elokuvia näytetään seuraavasti:
  • - Perjantai, Parainen, PUNT Kulttuursali klo 19.00
  • - Sunnuntai, Parainen, PUNT Kulttuursali klo 15.00
  • - Maanantai, Houtskari, Vesterlid klo 18.30 
  • - Keskiviikko, Nauvo, Framnäs klo 18.30
  • - Torstai, Korppoo, Kommunalgården klo 18.30
  • - Perjantai, Iniö, Snäckan klo 17.30 (Esitys noin kerran kuukaudessa)
HUOM! Poikkeustapauksissa esityspäivät voivat vaihdella. Hinta: 7€ (liput ostetaan ovelta).Tuntematon mestari

tuntematonmestari_juliste.jpg

Ensi ilta: 4.1.2019
Ikä raja: S
Kesto: 1h 35min
Ohjaaja: Klaus Härö
Pääosissa: Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka, Amos Brotherus
Genre: Draama, Kotimainen

Näytökset:
25.1 klo 18.30 Vesterlid, Houtskari
28.1 klo 19.00 Kulttuurisali, Parainen
30.1 klo18.30 Framnäs, Nauvo
31.1 klo 18.30 Kommunalgården, Korppoo

Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Suuremmat, nuoremmat ja viriilimmät taidekauppiaat ja huutokaupat ovat ajaneet ohi. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, vaikka liikkeestä luopuminen pelottaakin. Sattumalta Olavi näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. Saavuttaakseen taulun ja unelmansa Olavi joutuu kohtamaan menneisyytensä kipukohdat ja myös pettämään läheisensä vielä kerran.

Trailer


Ihmisen osa

Ihmisen_osa_juliste_web.jpg

Ensi ilta: 21.12
Ikä raja: K12
Kesto: 1h 47min
Ohjaaja: Juha Lehtola
Pääosissa: Hannu-Pekka Björkman, Leena Uotila, Asko Sarkola, Armi Toivanen, Ria Kataja, Kari Hietalahti, Della McLoud, Nicole, Stiles
Genret: Komedia, Draama, Kotimainen

Näytökset:
27.1 kl 15.00 Kulttuurisali, Parainen

Ihmisen osa on lämminhenkinen draamakomedia etääntyneen perheen yllättävästä lähentymisestä. Elokuvan veijarimainen päähenkilö on konkurssin kokenut pennitön Pekka Malmikunnas (Hannu-Pekka Björkman), joka uskottelee – omasta mielestään taitavasti – vanhemmilleen (Leena Uotila, Asko Sarkola) ja aikuisille siskoilleen (Ria Kataja, Armi Toivanen) toimivansa yhä menestyksekkäänä toimitusjohtajana. Kuvioihin astuu kuitenkin liukaskielinen Kimmo Hienlahti (Kari Hietalahti), Pekkaakin pahempi harhauttelija, jonka johdosta Pekka havahtuu oman tilanteensa mahdottomuuteen. Mutta mikä ratkaisuksi, kun totuuden kertominen läheisille tuntuu entistäkin vaikeammalta?

Trailer


Aurora
aurora_juliste_lopullinen.jpg

Ensi-ilta: 25.01.2019
Ikäraja: K/F-12
Pituus:107 min.
Ohjaus:Miia Tervo
Käsikirjoitus: Miia Tervo
Näyttelijät: Mimosa Willamo, Amir Escandari, Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Oona Airola, Pamela Tola ja Miitta Sorvali
Genret: Draama, Komedia


Näytökset/Visningar:
4.2 klo 19.00 PUNT Kulttuurisali / PIUG Kultursal

Liput/Biljetter: 7€ ovella / vid dörren

Aurora käyttää päivänsä parhaan kaverinsa kanssa kynsiä taiteillen ja yöt juhlien railakkaasti. Erään illan päätteeksi hän tapaa arktisella nakkikioskilla Darianin, joka yllättäen pyytää Auroraa pelastamaan henkensä. Darianin on löydettävä suomalainen vaimo saadakseen itselleen ja tyttärelleen turvapaikan Suomesta. Aurora vastaa kosintaan kieltävästi - Auroralla on tarpeeksi omiakin ongelmia ja aivan muita suunnitelmia elämälleen. Auroran mieli kuitenkin muuttuu, kun hän tapaa Darianin suloisen kahdeksanvuotiaan tyttären. Aurora suostuu auttamaan Dariania ja ryhtyy etsimään hänelle vaimoehdokkaita. Samalla kun Daria Backlundn tutustuu mitä erilaisimpiin ehdokkaisiin, Auroran ja Darianin välit lämpenevät. Lopulta Auroran omat ongelmat kasautuvat ja Darianille löytyy täydellinen vaimoehdokas- mutta tekeekö täydellinen onnelliseksi ja voiko rakkautta paeta loputtomiin?

Svensk synopsis finns inte.

TRAILER


LEGO 2 (3D dub)
Lego_elokuva_2_poster_FI.jpg

LEGO 2 (3D)
Ensi-ilta: 8.2
Ikäraja: K7          
Pituus: 1h 46min
Ohjaus: Mike Mitchell, Trisha Gum
Genret: Animaatio, Perhe-elokuva, dubattu
Pääosissa: -
Ruotsiksi dubattu paitsi 20.2 klo 17.30 Kulttuurisali, Parainen suomeksi dubattu

Näytökset:
8.2 klo 17.30 Vesterlid, Houtskari
13.2 klo 17.30 Framnäs, Nauvo
14.2 klo 17.30 Kommunalgården, Korppoo
20.2 klo 15.00 PUNT Kulttuursali, Parainen - SE Dub
20.2 klo 19.00 PUNT Kulttuursali, Parainen - FI Dub
21.2 kl 15.00 Snäckan, Iniö
28.2 klo 17.30 Kommunalgården, Korppoo - FI Dub

LEGO® ELOKUVA 2 on odotettu jatko-osa kriitikoiden ylistämälle, maailmanlaajuiselle yleisömenestykselle, josta kaikki alkoi. Se tuo jälleen yhteen Palikkalan sankarit pelastamaan rakkaan kaupunkinsa uudessa toiminnantäyteisessä seikkailussa. On kulunut viisi vuotta siitä, kun kaikki oli nastaa. Nyt kaupunkilaisia kohtaa uusi suuri uhka: ulkoavaruuden LEGO DUPLO® tunkeutujat, jotka tuhoavat kaiken nopeammin kuin palikkalalaiset ehtivät rakentaa.

Taistelu tunkeutujien kukistamiseksi ja harmonian palauttamiseksi LEGO universumiin vie Emmetin, Lucyn, Batmanin ja heidän ystävänsä kaukaisiin, tutkimattomiin maailmoihin, kuten eriskummalliseen galaksiin, jossa kaikki on yhtä musikaalia. Tämä koettelee heidän rohkeuttaan, luovuuttaan ja mestariakennustaitojaan sekä paljastaa, kuinka erityisiä he ovatkaan.

TRAILER


The Wife
wife_70x100_fi-.jpg

The Wife
Ensi ilta: 21.12.2018
Ikä raja: K12
Kesto: 1h 41min
Ohjaaja: Björn Runge
Genre: Draama
Pääosissa: Glenn Close, Jonathan Pryce, Max Irons, Christian Slater

Näytökset:
22.2 klo 18.30 Vesterlid, Houtskari
25.2 klo 19.00 Kulttuurisali, Parainen
27.2 klo 18.30 Framnäs, Nauvo
28.2 klo 18.30 Kommunalgården, Korppoo

Glenn Close häikäisee samannimiseen menestyskirjaan THE WIFE perustuvassa laatudraamassa, jonka on ohjannut ruotsalainen Björn Runge.

Amerikkalaiselle menestyskirjailijalle Joe Castelmanille (Jonathan Pryce) ilmoitetaan, että hän saa vihdoin kauan odottamansa Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Miehensä uralle täydellisesti omistautunut älykäs ja kaunis vaimo Joan Castleman (Glenn Close) riemuitsee uutisesta vähintään yhtä paljon kuin kirjailija itse. Palkintoa lähdetään vastaanottamaan Ruotsiin yhdessä heidän kirjailijanuraa aloittelevan poikansa Davidin kanssa. Perheen jännitteet kiristyvät kaikkia stressaavan matkan aikana. Joanin rooli kaikkensa uhranneena kotirouvana joutuu uuteen valoon, kun kirjailijasta elämäkertaa kirjoittava toimittaja (Christian Slater) esittää kysymyksiä havainnoistaan kirjailijan tuotannosta. Joanin antama tuki nobelistimiehelleen onkin paljon enemmän kuin muut ovat voineet kuvitellakaan.

TRAILERRisto Räppääjä ja Pullistelija
poster70x100_fi_ristorappaaja.jpg

Risto Räppääjä ja Pullistelija
Ensi-ilta: 15.2
Ikäraja: ei saatavilla
Pituus: ei saatavilla (1h 30min)
Ohjaus: Markus Lehmusruuru
Näyttelijät: Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Eelis Kesäläinen, Pamela Tola, Jenni Kokander, Timo Lavikainen, Ylermi Rajamaa
Genret: Perhe-elokuva, kotimainen

Näytökset:
24.2 klo 15.00 PUNT Kulttuursali, Parainen

Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää sekä naapurin Lennart Lindberg lähtevät lomailemaan Voimakallion mökkikylään, jossa kohtaavat voimailukisoihin valmistautuvan isä-poika-parin, Bill ja Sylvester Pöntisen. Rauha ja Nelli intoutuvat yllättäen liikunnasta ja Pöntisten kaksikosta. Risto ja Lennart päättävät näyttää, etteivät ole vellihousuja ja kutsuvat Elvi-tädin valmentamaan heidät kädenvääntökisaan. Tuntuu että kaikilla on uskomuksia toisistaan, mutta onko Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana sittenkään totta?

TRAILERNuori Astrid

small_62542771fa1d50e14424812867b8b61e-unga-astrid-poster.jpg

Ensi-ilta: 14.9.2018
Ikäraja: F7
Pituus: 2h 3min
Ohjaus: Pernille Fischer Christensen
Näyttelijät: Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Björn Gustafsson

Näytäkset:
24.2 klo 18.00 PUNT Kulttuurisali

Kun Astrid Lindgren oli hyvin nuori, tapahtui jotakin mikä vaikutti hänen elämäänsä perinpohjaisesti ja antoi hänelle erikoislaatuisen kyvyn nähdä syvälle lasten sieluihin. Tämä tapahtuma rohkaisi häntä rikkomaan niin totuttuja sääntöjä kuin uskonnollisia ja yhteiskunnallisia odotuksia. Astridista tuli yksi aikojemme luovimmista naisista: koko maailman tuntema ja rakastama tarinankertoja.

Trailer.

Tulosta
Jaa |
Sivun alkuun