Mene sisältöön


Contemporary Art Archipelago

SAARISTOnäyttely.JPG 

Kansainvälinen nykytaide & Turun saaristo kohtaavat

Contemporary Art Archipelago (CAA) nykytaidenäyttely kutsuu Turun saaristoon kesällä 2011. Esillä on 20 uutta paikkasidonnaista teosta tai tapahtumaa, sekä kansainvälisiltä että saaristossa asuvilta taiteilijoilta. Näyttelyn teemana on saaristo ja sen tulevaisuus ainutlaatuisena ja muutoksessa olevana elinympäristönä ja elintapana. Turun saaristoa ja Itämeren aluetta heijastellaan myös suhteessa globaaleihin kysymyksiin.

 

Näyttely:

18.6. – 30.9.2011 

Turun saaristossa
Merireittien ja teiden varrella
Ruissalosta Utöseen


Perinteisten näyttelytilojen ulkopuolella taide kietoutuu läheisesti yhteen saariston ainutlaatuisen ympäristön kanssa. Näyttely on koettavissa eri puolilla saaristoa, niin risteilijöiltä kuin pienveneistä, maanteitse ja virtuaalisesti, meressä tai vaikkapa radioaalloilla. Teokset saattavat saada muotonsa esimerkiksi kertomuksina muuttuvasta ilmastosta, saariston elokuvallisina sci-fi visioina, vedenalaisena kasvienhoitona tai särkyvän lasisena luonnonketona.

Enemmän kuin näyttely: taiteilijaresidenssit ja monenlaiset tapahtumat siivittävät näyttelyä. Yleisön on mahdollista tutustua teoksiin ja tekijöihin opastetuilla kierroksilla ja taiteilijaesittelyissä, sekä osallistua eri kohderyhmille suunnattuihin työpajoihin. Tieteellistä keskustelua saariston tulevaisuudesta herättää Archipelago Logic: Towards a Sustainable Future –symposium (Åbo Akademi). Eri yleisöt pääsevät osallisiksi hankkeen kaikkiin vaiheisiin samalla, kun vuoropuhelun ja taiteellisen työn jatkuvuudelle luodaan vankka perusta.

Näyttelymatkasta elämyksellinen: CAA järjestää yhdessä Turku Touringin kanssa päiväristeilyjä näyttelykohteisiin. Lisätietoa kulkuyhteyksistä ja eri matkustusmahdollisuuksista löytyy CAA:n nettisivuilta ennen näyttelyn avautumista. CAA tekee myös yhteistyötä TallinkSiljan risteilijöiden kanssa.

Uusia teoksia mm. taiteilijoilta ­ Alfredo Jaar (US/CL), Raqs Media Collective (IN), Renée Green (US), Minerva Cuevas (MX), Elin Wikström (SE), Nomeda & Gediminas Urbonas (LT), Platforma 9.81 (HR), John Palmesino & Ann-Sofi Rönnskog (CH/FIN), Tea Mäkipää (DE/FIN), Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen & Henrik Andersson (FIN/DE/SE), Arja Lehtimäki (FIN)

Taiteilijoita saaristosta Kari Caven, Janne Gröning, Sussi Henrikson, Renja Leino, Sandra Nyberg, Anna Nyreen, Antonia Ringbom, Pia Rousku

Tutustu meihin:

Contemporary Art Archipelago

Facebook

Lisätietoja: 
Taru Elfving
taiteellinen johtaja CAA
+358 500 424 063
taru.elfving@vastaboland.fi

 

 

Tulosta
Jaa |
Sivun alkuun