Mene sisältöön


Tervetuloa varhaiskasvatuksen kotisivuille!

Paraisten kaupunki tarjoaa alle kouluikäisille lapsille monipuolisia varhaiskasvatuspalveluja. Vanhempainrahakauden jälkeen vanhemmat voivat valita lapsensa hoidon seuraavista vaihtoehdoista:

  • Lasta hoidetaan kotona. Jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi, perhe voi hakea kotihoidon tukea. Kotona hoidettavat lapset ja heidän perheensä voivat käyttää avoimen päivähoidon varhaiskasvatuspalveluja menettämättä kotihoidon tukea.
  • Lapsi on joko kokoaika- tai osa-aikahoidossa kunnan järjestämässä hoitopaikassa. Päivähoitopaikka voi olla päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Perhepäivähoito järjestetään perhepäivähoitajan omassa kodissa tai ryhmäperhepäivähoitona. Kotihoidon tukea ei makseta lapsesta, joka on kunnallisessa päivähoidossa.
  • Lapsi on hoidossa yksityisessä päiväkodissa yksityisen hoidon tuella.
  • Lapsen hoito järjestetään yksityisen hoidon tuella, jolloin lapsen hoitajana on kaupungin hyväksymä yksityinen perhepäivähoitaja tai perheen palkkaama hoitaja.

border.jpg

Ajankohtaista

30.1.2019
PÄIVÄHOITOPAIKAN HAKEMINEN
Uusi toimintakausi alkaa elokuussa. Syksyn päivähoitopaikkojen ja sisäisen siirron hakuaika päättyy 28.2.2019. Lisätietoja täältä.
Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä päiväkodin johtajaan, perhepäivähoidon ohjaajaan tai päivähoidon kanslistiin, katso yhteystiedot.

Ilmoittautuminen esiopetukseen tehdään sähköisesti 11.–17.2.2019 (v.7) Wilma-verkkopalvelussa. Vuonna 2013 syntyneille lapsille lähetetään kirje postitse viikolla 5. Kirjeessä on tarkemmat ohjeet siitä, miten sähköinen ilmoittautuminen Wilmassa tehdään. Wilmassa olevasta lomakkeesta saat tietoa esiopetusta täydentävästä varhaiskasvatuksesta.

UUTTA SYKSYLLÄ 2019
Syksystä 2019 lähtien Knattebon päiväkodissa on sekä suomen- että ruotsinkielinen sisarusryhmä (ei esiopetusta).

Kirjalan päiväkodissa aloittaa kaksikielinen ulkoryhmä 4–5-vuotialle. Päiväkodin vieressä on kota, joka toimii ryhmän tukikohtana. Ryhmän toiminta järjestetään kodassa ja sen läheisyydessä tai lähimetsässä. Toiminta noudattaa samoja pedagogisia tavoitteita kuin muu toiminta. Tarpeen vaatiessa ryhmä voi myös käyttää päiväkodin sisätiloja.

Satuniityn päiväkodissa järjestetään ruotsinkielistä esiopetusta toimintavuonna 2019–2020.

Päiväkoti Villa Kamomillassa järjestetään esiopetusta sekä ruotsin- että suomenkielisille vuorohoitoa tarvitseville lapsille.

Koivuhaan päiväkodissa on myös tulevana syksynä suomenkielinen ulkoesiopetusryhmä. Tervetuloa kuulemaan ulkoesiopetuksen toiminnasta Koivuhaan päiväkotiin tiistaina 5.2. klo 16.30–17.00!

border.jpg

15.1.2019
Nyt voit ilmoittaa hoitoajat myös mobiililaitteella (kirjaudu verkkoportaaliin kuten aikaisemmin)


26.10.2018

Jouluvapaiden maksuhyvitykset

Jos lapsi on poissa varhaiskasvatuksesta viikkojen 51, 52 ja 1 aikana vähintään kaksi perättäistä kokonaista kalenteriviikkoa, ei tältä ajalta peritä maksua ARKIPÄIVIEN osalta.
Hyvityksen saaminen edellyttää että poissaolosta on ilmoitettu kirjallisesti 15.11.2018 mennessä, lomakkeen olette saaneet päivähoitopaikasta.

Esimerkki 1:
Lapsen hoitotarve on sopimuksen mukaan 100 % ja lapsi on poissa viikot 52-1

  • Joulukuun laskussa hyvitetään 3 päivää (arkipäivät 27, 28, 31.12).
  • Tammikuun laskussa hyvitetään 3 päivää (arkipäivät 2-4.1).

Esimerkki 2:
Lapsen hoitotarve on sopimuksen mukaan 50 % ja lapsi on poissa viikot 51-1

  • Joulukuun laskussa hyvitetään 8 päivää (arkipäivät 17-21, 27-28, 31.12). Lapsi saa olla hoidossa viikoilla 49-50 ja viikoilla 2-5 keskimäärin korkeintaan 20 t / viikko.
  • Tammikuun laskussa hyvitetään 3 päivää (arkipäivät 2-4.1)

Samalla tavalla lasketaan hyvityspäivät kun hoitotarve on

  • 65 % = läsnäolo viikoilla 49-50 ja viikoilla 2-5  keskimäärin korkeintaan 25 t / viikko
  • 80 % = läsnäolo viikoilla 49-50 ja viikoilla 2-5 keskimäärin korkeintaan 35 t / viikko

Muista ilmoittaa lapsen vapaapäivät myös sähköisesti!
Ota yhteyttä päiväkodinjohtajaan / päivähoidon ohjaajaan mikäli sinulla on kysyttävää.
Huomioi että laskutus tapahtuu kalenterikuukausittain jälkikäteen.

Tulosta
Jaa |
Sivun alkuun