Mene sisältöön


Kalakamut 2009


gäddan_1.jpg 

Kalakamut seikkailevat Paraisilla

YK:n lapsen oikeuksien sopimus täytti 20 vuotta 20.11.2009 

Tämän virstanpylvään kunniaksi Länsi-Turunmaan kaupunki päätti palkata Kalakamut. Kalakamut asuvat sumpussa, joka myös toimii heidän matkalaukkuna. Sumpussa heillä on mm. tärkeät muistiinpanokirjat "Haluan kertoa teille jotain", joihin he kirjoittavat lasten ajatuksia.

Heidän ensimmäinen tehtävänsä oli vuoden mittainen seikkailu uudessa kaupungissamme. Tämän vuoden aikana he tapasivat lapsia ja kuuntelivat mitä sanottavaa heillä oli aikuisille. Mukana oli myös Sam-kissa, lapsiasiamiehen virallinen maskotti:

Kalakamut kokoontuivat Perhetalo Ankkuriin perjantaina 20.11.2009, jolloin Klara Schauman-Ahlberg puhui lapsen oikeuksien sopimuksesta. Tämän jälkeen oli aika siirtyä linja-autoasemalle. Kaupunginjohtaja Folke Öhman piti yhdessä muutaman lapsen kanssa huolen siitä, että Kalakamut ja Sam pääsivät turvallisesti bussiin, joka vei heidät Nauvoon. Vuoden aikana Kalakamut kävivät kaikissa kunnan päiväkodeissa, ryhmäperhepäiväkodeissa ja perhepäivähoitopaikoissa.

Seuraavan vuoden, 2010, lapsen oikeuksien päivänä Kalakamut palasivat Perhetalo Ankkuriin, jossa makasta kertova näyttely avattiin. Vuoden 2011 kesän ja syksyn aikana näyttely on esillä kaupungin kirjastoissa.

Näiltä sivuilta löydät kuvia ja kertomuksia melkein kaikista Kalakamujen matkakohteista!

gäddan 004.JPG
Kalakamut ottivat mukaansa Sam-kissan...
gäddan 041.JPG
...ja niin alkoi matka kohti linja-autoasemaa
gäddan 037.JPG
Kaupunginjohtajaa kiinnosti, minkälaisia kaloja reissuun lähti mukaan
gäddan 052.JPG
Hei, hei Kalakamut, nähdään vuoden kuluttua!


Sivun alkuun