Mene sisältöön


Kutsu CAA-keskustelutilaisuuteen 29.10.

21.10.2010
KESKUSTELUTILAISUUS PE 29.10.2010 KLO 10-16, SAARISTOKESKUS KORPOSTRÖM

EKONOMIA: VERKOT TULEVAISUUTEEN

Millainen voi olla tulevaisuuden elävä saaristo, vuoden ympäri? Millainen voimavara kesäasukas tai turisti onkaan? Mikä tekee saaristosta erityisen vaihtoehdon kaupunkielämälle? Yhteisöllisyyden, yksilöllisyyden ja yrittäjyyden luovat muodot ja mahdollisuudet?

Keskustelun aluksi kroatialainen ryhmä arkkitehteja Platforma 9.81 kertoo Kroatian saaristosta, sen turismin nopeasta kehityksestä ja tämän vaikutuksesta paikalliseen yhteisöön ja ympäristöön. Toinen puhuja, kauppatieteen tohtori Paavo Järvensivu valottaa ajankohtaisen degrowth-keskustelun avainkysymyksiä, eli kestäviä vaihtoehtoja vallitsevalle talouden mallille, jossa kasvu on hyvinvoinnin ja kehityksen ainoa mittari. Keskustelun vetää nykytaiteen kuraattori Tomas Träskman (ohjelmavastaava lehtori, YH Novia).

Alustukset nostavat pöydälle kysymykset matkailun ympärille rakentuvien elinkeinojen ja elintapojen kestävästä kehityksestä saaristossa. Paneelikeskustelun jälkeen avataan keskustelua yleisön kanssa mm. teemoista luonto- ja kulttuurimatkailu, liikkuvuus ja etätyö, paikalliset verkostot ja lähiajattelu, lähiruoka tai jopa omavaraisuus. Miten perinteiset elinkeinot voivat limittyä uusiin, mm. teknologian mahdollistamiin ja yhteiskunnan muutosten edellyttämiin elämän ja talouden muotoihin? Miten esim. talkoo-perinne tai vaihtotalous voi vastata nykypäivän tarpeisiin? Miten huomioida vuodenaikojen mukaan vaihtuvat elämän rytmit? Miten pitää elävinä saaristoon, sen luontoon ja kulttuuriin, liittyviä erityisiä arvoja?

Tilaisuus on yleisölle avoin. Alustukset englanniksi, muuten keskustelun kieli vapaa. Omakustanteinen lounas. Ilmoittautumista toivotaan (ei sitova!).

Ilmainen bussikuljetus Turun ja Korpoströmin välillä (kyytiin myös matkan varrelta): lähtö klo 7.45 Turun torin laidalta Ortodoksisen kirkon edestä, paluu Turkuun n. klo 18.00.

Ilmoittautumiset ke 27.10. mennessä:
Taru Elfving, puh. 0500 424 063Sivun alkuun