Mene sisältöön


Länsi-Turunmaa paras hajajätevesikunta

9.6.2010
onnittelu1.jpg
 

Länsi-Turunmaan kaupunki Paras Hajajätevesikunta 2010 -kilpailun voittaja

Muoviteollisuus ry:n Puhdistamotyöryhmän järjestämän Paras Hajajätevesikunta -kilpailun tavoitteena on edistää hajajäte­vesi­asetuksen toimeen­panoa, löytää positiivisia toimintamalleja ja kannustaa kuntia aktivoimaan asukkaitaan hoitamaan jätevesiasiansa kuntoon.  

Länsi-Turunmaan kaupunki valittiin 4.6.2010 Suomen parhaaksi hajajätevesikunnaksi vuonna 2010. Kilpailun järjestäjien mukaan kaupunki on hoitanut jätevesiasiansa esimerkillisesti, asiakkaansa monipuolisesti huomioon ottaen. Palkinnoksi Länsi-Turunmaa saa kunniakirjan ja 4000 € jätevesiasioiden kehittämiseen.Puhdistamotyöryhmä totesi Länsi-Turunmaan olevan jätevesiasioissa monella tavalla esimerkillinen. Alueella on toteutettu asukkaille suunnattua jätevesineuvontaa monipuolisesti ja asiakaslähtöisesti puhelinneuvonnalla, maastokäynnein, tuottamalla aiheeseen liittyvää materiaalia, selkein kotisivuin sekä yleisötilaisuuksin. Neuvontaa toteutetaan molemmilla kotimaisilla kielillä.

Länsi-Turunmaan kaupungin yhteistyö Valonia-hankkeen kanssa on ollut tiivistä. Kaupunki on myös mukana rahoittamassa ja tukemassa koko Turunmaan yhteistä Avlopp i kretslopp – jätevesihanketta. Kaupungilla on käytössä kartoituksen perusteella myös lievennettyjen jätevesivaatimusten mukaisia alueita. Lupakäsittelyaika kunnassa on kohtuullinen ja lupamaksut ovat normaalilla tasolla.  Kiinteistökohtaisten järjestelmien lisäksi on autettu jätevesiosuuskuntien toimintaa eteenpäin.

Vesihuollollisesti Länsi-Turunmaa on haastava saaristokunta. Siellä korostuu vesiensuojelun, kuten ravinnekuormituksen vähentämisen, merkitys.  Vesistöjen hyvinvoinnin parantaminen mahdollistaa tulevaisuudessakin niiden virkistyskäytön säilymisen ja luonnon monimuotoisuuden.

 Muoviteollisuus ry:n Puhdistamoryhmä kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita ja toivoo Länsi-Turunmaalla jätevesiasetuksen eteen tehdyn työn osoittavan, että maalaisjärkeä käyttäen jätevesiasiat voidaan ratkaista ja löytää joka paikkaan toimiva ratkaisu.  

 

Lisätietoja: 

Muoviteollisuus ryn asiamiehet:
Karl-Johan Ström, puh. (09) 1728 4323
Aulis Nikkola, puh. (09) 1728 4306

Länsi-Turunmaan ympäristönsuojelutarkastaja, Petri Huovila p. 050-4646866

 

Sivun alkuun