Mene sisältöön


Länsi-Turunmaa Matka 2010 -messuilla

25.1.2010

matkamessut 2010 059.JPG

matkamessut 2010 078.JPG
Matka 2010 -messujen Kotimaan Helmi oli Turun Saaristo

Turun Saaristo kantoi vuoden 2010 Matkamessujen yhteydessä Kotimaan Helmi -titteliä. Kotimaan Helmeksi valitaan alue, kaupunki tai kunta, joka erottuu joukosta ja tukee kunkin vuoden messuteemaa. Matkamessujen teemana on vuonna 2010 Matkailu kulttuurien säilyttäjänä.

Koska taloudellinen tilanne suosii nyt lähimatkailua, on myös kotimainen kulttuuri arvossaan. Lähiruoka, suomalaiset perinteet, käsityöt, murteet ym. kiinnostavat yhä enemmän. Tämä näkyi myös messuilla, joilla tänä vuonna oli 81 537 kävijää.

- Olen erittäin iloinen, että Kotimaan Helmeksi valikoitui juuri Turun Saaristo. Seudun värikäs historia ja kulttuuri tarjoavat mielenkiintoisia tutustumiskohteita, sanoo Suomen Messujen näyttelyryhmäpäällikkö Rilla Engblom.

Turun Saariston historia on rikas, ja alueelta löytyy paljon ainutlaatuisia perinteitä.
- Alueen viehätys ja omintakeisuus pitää itse kokea, kertoo Länsi-Turunmaan kaupungin markkinointipäällikkö Niclas Gestranius.

Turun Saaristo on kesäaikana suosittu kotimaan matkailukohde, ja Saariston Rengastietä pitkin laskettelevat mielellään niin moottoripyöräilijät kuin karavaanaritkin. Myös veneilykansa suosii saariston upeita maisemia.

- Me teemme jatkuvia ponnisteluita alueen suosion eteen ja pidämme tätä yhteistyötä Matkamessujen kanssa erinomaisena mahdollisuutena Turun saariston esittelyyn ja markkinointiin, Gestranius jatkaa.

20 000 saaresta ja luodosta koostuva Turun Saaristo on osa maailman suurinta saaristoaluetta. Saaristoalueella on paljon yöpymismahdollisuuksia, ravintoloita, kauppoja ja monia erilaisia harrastusmahdollisuuksia.  Aluetta halkoo Saariston Rengastie, joka kulkee maan ja meren yli yhdistäen saaret ikään kuin helminauhaksi. 

www.saaristo.org

www.matkamessut.fiSivun alkuun