Till innehållet


Artist talks i Norrskata skola 15.5

6.5.2010


 

ARTIST TALKS I NORRSKATA SKOLA 15.5.2010 

I vintras satte det svåra isläget käppar i hjulet för Artist Talks i Norrskata. Nu ordnar vi därför en ny konstnärsträff i Norrskata skola lördagen den 15 maj kl. 14. Bildkonstnär Kimmo Ylönen bjuder in allmänheten till sin ateljé, och som gästande konstnärer får vi möta musikern Laura Naukkarinen från Västanfjärd och bildkonstnären Lasse Harkkala från Pargas.

Träffen är öppen för alla som vill höra konstnärerna berätta om sitt arbete, lyssna till Lau Naus musik, diskutera och ställa frågor.  

Träffen är gratis, kaffe/te + kaffebröd kostar 3 €. Utöver det kan du gärna ta med egen matsäck som komplettering. Vänligen ta kontanter med, gärna jämna pengar. För serveringens skull är anmälan senast onsdagen 12.5 önskvärd, men inte obligatorisk. Norrskata Byaråd står för serveringen.


Jag leker på allvar, lägger alla ägg i en korg och tänker på hur skickligt svaret kan gömma sig, medan frågan hittas bakom varje träd.
Kimmo Ylönen 

Jag spelar smultna vaggsånger, musik för fiktiva filmer, småfåglars drömmar.
Min musik kan förvandlas till en bild, rymma iväg eller avdunsta, men bara för att födas på nytt i en annan form.

Laura Naukkarinen

Jag vill inte söka eller hitta någonting, bli någonting eller vara nästan någonting, kanske minst av allt en förnuftig och målmedveten vuxen. Bara jag då och då får lugn och ro för att måla någonting till mig själv. Allt annat är mer eller mindre slöseri med tid.
Lasse Harkkala


MERA INFORMATION OCH ANMÄLAN:
Lotta Petronella (CAA) 0400-954 047 
Pia Linden-Lamoureux (AiA) 050-5741 095

 

Färjtidtabeller på nätet:
http://www.destia.fi/lautat/Aikataulu%2016.4.2010-30.5.2010.pdf
Färjan Korpo (Galtby)–Norrskata avgår kl. 13.15
Färjan Norrskata–Korpo avgår kl. 16.30 och 18.05.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artists in the Archipelago (AiA) är ett stödprojekt för skärgårdens yrkeskonstnärer.
Projektet finansieras av EU (Leader), Svenska kulturfonden och Konstsamfundet.
www.aianet.fi

Contemporary Art Archipelago (CAA) är ett internationellt samtidskonstprojekt i Åbo skärgård och är en del av kulturhuvudstadsåret Åbo 2011. Utställningen ordnas sommaren 2011 och hämtar nya verk av både internationella och lokala konstnärer till skärgården, utanför de konventionella utställningslokalerna. Grunden för projektet läggs 2010 med konstnärsresidenser och seminarier.

Väståbolands stad, kultursektorn 

Upp