Mene sisältöön


Kurt V. Michelssonista Vuoden Mökkiläinen 2013

13.7.2013
Paraisten kaupungin Vuoden mökkiläinen valittiin tänä vuonna kolmatta kertaa, ja nimitys huomioitiin Iniössä 13.7. järjestetyssä mökkiläisfoorumissa. Paraisten kaupunginhallitus päätti tänä vuonna palkita Korppoon lautakunta ehdottaa, että Paraisten tämän vuoden mökkiläiseksi valitaan Kurt V. Michelssonin, joka on  viettänyt kesät Norrskatassa lapsuudestaan lähtien.

Kurt Michelsson on päätoimensa ohella Lohjan kalkin diplomi-insinöörinä kerännyt runsaasti tietoja Korppoon historiasta. Hänen suuri kiinnostuksen kohteensa on ollut sukututkimus. Hän on Giro-nimisen prikin ensimmäisen kapteenin tyttären pojanpoika ja hän on kirjoittanut paljon paikkakunnan merenkulusta. Hän on myös valmistanut Norrskatan kirkon votiivilaivan. Michelsson on kirjoittanut myös useita kirjoja, jotka hän on rahoittanut itse. Hänen tunnetuin kirjansa on "Norrskata i ord och bild". Hän on kirjoittanut myös kirjat "Lotsarnas Lohm" ja "Finnöboken".  Aineistoa on lisää, lähes 1 000 sivua tekstiä koko Korppoon alueelta. Korpo Hembygdsförening rf on saanut aineiston käyttöönsä ja yhdistys toimittaa aineistoa kirjaksi, jonka se toivoo saavansa valmiiksi joulumyyntiin.

Paraisten kaupunki haluaa nimityksellä kiittää Kurt V. Michelssonia tämän ainutlaatuisesta kotiseudun hyväksi tekemästään elämäntyöstä. 
Sivun alkuun