Mene sisältöön


Keräyslaivoihin kelpaa tänä vuonna myös rakennusjäte

16.5.2013

 

Paraisten saaristossa heinäkuun lopulla kiertävään jätekeräykseen otetaan tänä kesänä vastaan myös sekalaista rakennus- ja siivousjätettä.
 

‒ Keräys ulkosaaristossa suoritetaan kahdella laivalla 29.7. ‒1.8. Toiseen laivaan vastaanotetaan kuten aina ennenkin maksutta metallia, vaarallisia jätteitä ja sähköromuja. Toiseen laivaan vastaanotetaan suursäkkeihin pakattua rakennus- ja muuta sekalaista jätettä, Cati Huhta TSJ:stä kertoo.

Jos haluaa päästä eroon saaressa olevasta sekalaisesta rakennus- ja siivousjätteestä tulee ensin tarkistaa laivojen aikataulu ja reitti Cati Huhdalta tai TSJ:n verkkopalvelusta.

Mikäli reitti sopii omaan aikatauluun voi muovisen, kuution kokoisen ”raksasäkin” ostaa viimeistään 15.7. Säkin hinta on 89 euroa ja säkkejä on myynnissä Nauvon SEO-asemalla, Korppoon Cap Horn –kaupassa sekä Topinojan ja Rauhalan jätekeskuksissa. Säkin ostohintaan sisältyy jätteen käsittely- ja kuljetusmaksu. Eli siinä vaiheessa kun täysinäinen säkki tuodaan laivaan, se otetaan vastaan ilman erillistä maksua. Huonekalut ja puutarhakalusteet voi myös tuoda laivaan ilman säkkiä. Silloin vastaanottomaksun voi hoitaa kun jäte tuodaan laivaan. 

Säkki vastaa toiveita

Raksasäkkejä on Kuusakoski Oy:n toimesta menestyksekkäästi kokeiltu jo Inkoossa Länsi-Uudellamaalla ja käytäntö laajenee nyt myös TSJ:n toimialueelle.

‒ Moni saaristolainen on toivonut että keräyslaivaan voisi tuoda myös rakennus- ja siivousjätteitä. Nyt toivomme, että saariston asukkaat ja vapaa-ajan asukkaat käyttävät uutta palvelua ahkerasti, Huhta miettii.

Saaristosta kerätyt rakennus- ja siivousjätteet kuljetetaan Turkuun jatkolajittelua ja käsittelyä varten ja nämä kustannukset on katettava vastaanottomaksulla. 

Keräyksen järjestää TSJ yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Kuusakoski Oy:n kanssa.

Lisätietoja: suunnittelupäällikkö Cati Huhta, puh. 020 728 2117 tai cati.huhta@tsj.fi

Aikataulu pdf-liitteenä sekä osoitteessa www.tsj.i > Ajankohtaiset keräyksetSivun alkuun