Mene sisältöön


Ympäristömessut Paraisilla 13.6.2015

4.6.2015


Saariston kestävät ratkaisut -ympäristömessut järjestetään Paraisilla lauantaina 13.6. klo 10–18.

Messujen teemoina ovat jätevesien puhdistaminen, kuivakäymälät, kompostointi ja saariston jätehuolto. Messut järjestetään Paraisilla Sattmarkin kahvituvan pihalla lauantaina 13.6. klo 10–18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Messuilla voi tutustua erilaisiin kiinteistökohtaisiin jätevesijärjestelmiin, erityyppisiin kuivakäymälöihin, kompostoreihin ja vaihtoehtoisiin energiaratkaisuihin. Paikalla on myös Turun Seudun Jätehuollon infopiste, jätevesisuunnittelijoita ja vesihuoltoprojektien suunnitteluun ja toteutukseen erikoistunut näytteilleasettaja. Näytteilleasettajien lisäksi messujen ohjelmassa on ympäristöaiheisia tietoiskuja, sähköauton esittelyä ja haitarimusiikkia. Tapahtuma on ilmainen ja paikalle voi tulla koko perheen voimalla. Messujen järjestäjinä toimivat Valonia, Paraisten kaupunki ja Saaristomeren biosfäärialue.

Messualueena on Paraisten Sattmarkin ravintola-kahvilan piha-alue ja lähiympäristö. Messuvieraat voivat pysäköidä autonsa Sattmarkin kahvilan P-alueelle, joka aivan messualueen vieressä. Sattmarkin ravintola-kahvilan palvelut on luonnollisesti messuyleisön käytettävissä. Messuyleisöllä on myös mahdollisuus käyttää kahvila-ravintolan kuivakäymälöitä, jotka on uusittu viime vuonna.

Näytteilleasettajia ovat Píkkuvihreä&Konva-Center&Coolcenter, Suomen Pihakaivo Oy, FANN Ympäristötekniikka Oy ja SKT-Suomi Oy, Uponor Infra Oy, Turun Seudun Jätehuolto Oy, Ab Petter & Holm Oy (mm. Biolan tuotteet), Skärgårdens Brunnsborrning Ab Saariston Kaivonporaus Oy sekä Raita Environment Oy.

Ympäristöaiheisia tietoiskuja järjestetään tasatunnein välillä 11–17. Aiheina ovat kuivakäymäläratkaisut, energia-asiat, jätehuolto saaristossa ja kiinteistökohtaiset jätevesiratkaisut. Tietoiskut ovat pituudeltaan 10-15 min ja aikaa on varattu myös yleisökysymyksille.

Tervetuloa tutustumaan kestäviin asumisen ja mökkeilyn ratkaisuihin!

Sivun alkuun