testi

Mene sisältöön

Kalakamut ovat saaristokiertueella

15.2.2019 Gäddan och gänget - Kalakamut

Kirsikkalaakso_paranneltu.jpgKalakamut ovat lähteneet kiertueelle Paraisten varhaiskasvatuksen yksiköihin yhdessä projektivastaava Aija Mäkisen kanssa. Pehmokalat innostavat lapset mukaansa seikkailulle saaristoon.

Seikkailun aluksi lapset tapaavat Hauki-äidin, ahvenen, lohen, kampelan ja kuhan, jonka jälkeen tutkimme yhdessä Kalakamut-karttaa pohtien missä asumme ja minne haluaisimme tehdä matkan Paraisten saaristossa. Pumppaamme yhdessä satuveneen, jolla matkaamme lasten saaristokulttuurin maailmaan, määränpää vaihtuu useasti veneillessämme. Tanssimme myös Kalakamut tanssin ja koemme meren aallot kalaperspektiivistä, rennosti meressä lilluen aaltojen keinuessa yläpuolellamme. Lapset muovaavat ohjelman oman näköisekseen tarinoiden ja mielikuvituksen avulla.

Ennen vuodenvaihdetta Kalakamut vierailivat muutamassa päiväkodin lapsiryhmässä; Pjukalassa, Knattebossa, Houtskarissa ja Korppoossa. Vuodenvaihteen jälkeen kiertue on jatkunut saaristokaupunkimme muissa päiväkotien lapsiryhmissä, perhepäivähoidossa ja ryhmäperhepäivähoidossa.

Vanhempien lasten kanssa seikkailu alkaa aamuhämärässä taskulampun valossa, aaltojen kohinaa kuunnellen. Yhden lapsen pumpatessa venettä, toiset miettivät mitä tarpeellisia varusteita tarvitsemme matkallemme. Pienempien kanssa toimimme valoisammassa ympäristössä aaltojen liplattaessa taustalla.

Lapset ovat veneretkillään suunnanneet muun muassa Nauvoon pizzalle, Espanjaan, Ahvenanmaalle, Tammisaareen markkinoille, isovanhempien luo Houtskariin, mökille Korppooseen, Forssaan jokea pitkin, aavikolle ja Prismaan syömään jäätelöä. Matkan varrella on kalasteltu onkivavalla ja verkoilla, syöty kalaa ja muita ruokia kuten spagettia, pysähdytty moottorivian takia, ajettu karille, kutsuttu luotsi apuun kivikkoisilla vesillä, käyty uimassa, pelastettu kaveri merestä ja paljon muuta. Kaikilla lapsilla on ollut mielikuvituspelastusliivit, ja työtehtävät veneessä ovat olleet selvät, kuka on kapteeni, kuka perämies ja kuka matruusi. Airot ovat heiluneet kovaan tahtiin, mutta avuksi on otettu myös moottori ja joskus myös purjeet. Perille ollaan joka seikkailun päätteeksi päästy!

Mikäli aika antaa myöden on kiertueen aikana myös mahdollisuus tehdä köyttä, käsin pyöritettävällä köydentekolaitteella.

Kiertueen aikana projektivastaava dokumentoi lasten kertomuksia ja ideoita, jotta lasten ajatukset ja ideat saaristokulttuurista saataisiin osaksi tulevaa kiertävää saaristokultuurilabraa.

Kiertue jatkuu aina huhtikuuhun asti. Kiertuettamme voit seurata Instagramista #gaddanochganget.


Kommentoi

Nimi *

Sähköposti *

WWW

Kommentti*

Kirjoita luku viisi numerona*

* merkityt tiedot ovat pakollisia
Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Nimi- ja osoitetietoja käytetään ainoastaan kirjoittajan tunnistamiseen. Lähetetyt viestit tarkastetaan ennen julkaisua.
Sivun alkuun