testi

Mene sisältöön

Plastfri skärgård - Muoviton saaristo -kampanja

26.3.2019 Pia Prost

"Muoviton saaristo" -muovikampanja on Turunmaan saaristossa toimivien yhdistysten ja koulujen yhteinen panostus. Kampanja sai alkunsa siitä, että Saaristokeskus Korpoström isännöi kesän ajan toukokuussa avautuvaa laajaa kansainvälistä "Muovijätteet meressä" -näyttelyä, www.plasticgarbageproject.org.

Nauvossa tai Houtskarissa ostoksilla käyneet ovat saattaneet huomata kauppareissullaan, että kaupoissa on kauppakassilaatikoita, joista saa ”lainata” kassin, jos oma kassi on unohtunut kotiin. Toivomme, että tämä hieno aloite leviää laajemmallekin! Koulut voivat kevään aikana nostaa aiheen esille eri tavoin opetuksessa, ja lisäksi järjestetään erilaisia tapahtumia, joissa tarkastellaan muovia eri näkökulmista. Saaristokeskus Korpoströmissä järjestetään 10.5. Saaristotutkimuksen foorumi, jonka aiheena on tällä kertaa muovi. Tutustumme silloin tarkemmin ajankohtaiseen tutkimukseen mikromuoveista, kierrätyksestä ja muovintuotannosta. Milloin muovi on hyvästä ja milloin se on pahasta? "Ihana, kamala muovi" löytyy facebookista: https://www.facebook.com/events/402733353875483/

Toimimme sen puolesta, että saamme saaristoon lisää Rinki-keräyspisteitä, mutta ennen kaikkea haluamme kiinnittää huomiota saaristoon tulevan muovin vähentämiseen. Mitä yksittäinen ihminen voi sitten tehdä vähentääkseen muovinkulutustaan? Muutamia vinkkejä saa muoviaiheisesta julisteesta, jota saa kaikista aluekonttoreista.

 

Kampanja on avoin jokaiselle, joka haluaa toimia puhtaan Itämeren puolesta koko rannikkomme alueella – tervetuloa mukaan!
#plastfriskärgård #muovitonsaaristo

Kopia av BILD_Plastfri Skärgård_final.jpg

 

"Muovijätteet meressä" -näyttely

 

Päivittäiset kulutus- ja tuotantomallimme ovat luoneet jättimäisen muovijäteongelman maailman meriin. "Muovijätteet meressä" – Out to Sea? The Plastic Garbage Project on kiertävä ympäristöaiheinen näyttely, joka on rakennettu ja luotu Sveitsissä, Zürichin Museum für Gestaltung -museossa. Tänä kesänä näyttelyä isännöi Saaristokeskus Korpoström. "Muovijätteet meressä" esittelee helppotajuisella ja vaikuttavalla tavalla faktoja muoviongelmasta maailman merissä. Näyttelyyn kytkettävien Itämerta ja Saaristomerta koskevien faktojen sekä laajan koulukampanjan myötä se saa myös vahvan paikallisen leiman.

Näyttely on avoinna toukokuusta syyskuuhun, tarkemmat aukioloajat osoitteesta skargardscentrum.fi.

Krabba.jpg

 

Pia Prost

Saaristomeren biosfäärialueen koordinaattori

Kommentoi

Nimi *

Sähköposti *

WWW

Kommentti*

Kirjoita luku viisi numerona*

* merkityt tiedot ovat pakollisia
Emme julkaise sähköpostiosoitteita. Nimi- ja osoitetietoja käytetään ainoastaan kirjoittajan tunnistamiseen. Lähetetyt viestit tarkastetaan ennen julkaisua.
Sivun alkuun