Mene sisältöön


Nauvo lyhyesti

Nagu hamn2011-4 015.JPG

Tervetuloa elävään saaristoyhteisöön!  

Nauvo on Turunmaan saaristossa sijaitseva Paraisten kaupungin viehättävä kunta-alue, Helsingin ja Tukholman puolessa välissä. Nauvo sijaitsee 50 kilometrin päässä Turusta. Nauvoon pääsee Saaristotietä maantielautalla taikka meritse. 

Nauvo muodostuu kahdesta pääsaaresta sekä 3 000 pienemmästä saaresta ja luodosta. Suuri ja ainutlaatuinen, erikokoisista saarista muodostuva saaristo on paikkakunnalle leimaa-antava. Osa ulkosaariston saarista on asuttuja ympäri vuoden.  Vuodenaikojen vaihtelut ulkosaaristossa luovat erityisen ja inspiroivan elämäntavan.  Nauvoon on helppo rakastua, sen voivat vahvistaa sekä Nauvon runsaat 10 000 kesäasukasta että 1 500 vakinaista asukasta.

Nauvon asukkaista noin 70 % on ruotsinkielisiä. 

Kunnalliset ja yksityiset palvelut ovat kehittyneitä ja tarjolla on monipuolista vapaa-ajantoimintaa.

Maatalous ja matkailu ovat Nauvossa tärkeitä elinkeinoja ja Nauvossa tuotettavat palvelut ja tavarat ovat korkealaatuisia. 

Nauvossa on useita suosittuja ja näkemisen arvoisia vene- ja vierassatamia.

Nauvon vierassatamassa ja Kyrkbackenilla on hotelli, ravintoloita, pitseria, useita myyntipuoteja, kalanmyyntiä, kahviloita, grillikioski ym. 

Kulttuurista kiinnostuneelle käymisen arvoisia ovat Nauvon keskiaikainen harmaakivikirkko ainutlaatuisine vuodelta 1791 peräisin olevine Schwan-urkuineen sekä Seilin puukirkko ajalta, jolloin Seilin saari toimi spitaalisten karkotuspaikkana. Kyrkbackenilla, vierassataman läheisyydessä sijaitsevassa Merenkulkutalossa on näytteillä muun muassa pienoismallien rakentajan Åke Sandvallin töitä. 

Nauvon ruokakulttuuriin kuuluvia ihania varhaisperunoita ja kalatuotteita kannattaa jokaisen Nauvossa vierailevan maistaa. 

Nauvon luonnosta on mahdotonta ”saada kyllikseen”, se tarjoaa vaihtelua määrättömiin. Nauvossa on sisäsaariston rehevää maisemaa ja ulkosaariston karuja kallioita. 

Tervetuloa Nauvoon!

Nauvossa voit elää, asua ja tehdä työtä – ja voida hyvin. Nauvo on elämäntapa!

Sivun alkuun