Mene sisältöön


Asiointipiste Paraisilla

Asiointipiste_JPEG_su.jpg

Paraisten Asiointipiste sijaitsee kaupungintalon ensimmäisessä kerroksessa (Rantatie 28, puh. 040 488 6026) ja se on avoinna seuraavasti:

 • ma-ke klo 9–16

 • to klo 9–17

 • pe klo 9–15 (kesäaikaan 9-14)

Huom! Asiointipisteen aukioloajat voivat vaihdella juhlapyhien aattoina; ilmoitamme mahdollisista muutoksista aukioloajoissamme kaupungin verkkosivujen etusivulla kohdassa ”Ajankohtaista”.

Asiointipiste on kunnan ylläpitämä julkisen hallinnon yhteinen asiakaspalvelupiste. Asiointipisteen palveluneuvoja auttaa ja opastaa sinut oikean viranomaisen luo.

Asiakas voi tutustua eri viranomaisten sähköisiin palveluihin Asiointipisteen asiakaspäätteeltä joko itsenäisesti tai palveluneuvojan opastuksella. Palveluneuvoja opastaa asiakasta muun muassa seuraavien viranomaisten sähköisiin palveluihin: Kela, poliisin lupahallinto, Verohallinto, maistraatti, TE-toimisto ja kunta.

Asiointipisteestä voi hakea viranomaisten lomakkeita ja lomakkeet voi myös jättää sinne toimitettavaksi oikealle viranomaiselle. Asiointipisteen päätteeltä voi myös ottaa etäyhteyden joihinkin viranomaisiin. Asiointipisteeseen kannattaa ottaa mukaan pankkitunnukset, joiden avulla kirjaudutaan viranomaisten sähköisiin palveluihin. Huom! Palveluneuvojilla ei ole pääsyä valtion viranomaisten asiakasrekistereihin.

Esimerkkejä muista asioista, jotka voit hoitaa Asiointipisteen kautta:

 • lipunmyynti NetTicket.fi

 • Paraisten kaupungin pyydysmerkit

 • venepaikkojen avainten lunastaminen (Snäckviken, Munkviken)

 • puunkaatolupien lunastaminen

 • Kelan asiakaspalvelu: 
  Kelan palveluasiantuntija on paikalla maanantaisin ja torstaisin klo 9-12. Muina aikoina ajanvarauksella. Kelan palveluasiantuntijalle voi myös varata ajan TÄÄLLÄ  tai soittamalla Kelaan.

  Asiakkaan kannattaa varata aika etenkin silloin, kun hänen elämäntilanteensa muuttuu ja hän tarvitsee neuvoja tukien hakemisessa. Kun asiakas varaa ajan, Kelan palveluneuvojilla on mahdollisuus perehtyä asiakkaan tilanteeseen etukäteen. 

  Paraisten kaupungin asiointipisteessä voi hoitaa Kela-asioita rajoitetusti (esim. lomakkeiden haku, lomakkeiden jättäminen, ajanvaraus Kelaan, sähköisten palveluiden tuki).

 • Poliisin lupahallinto (Rantatie 30) on avoinna ma ja to klo 9 - 16, suljettu klo 11.30-12.30. Ajanvarauksella palvellaan ma ja to klo 8.15. alkaen. Neuvoja saa numerosta 0295 419 800 arkisin klo 8-16.15

  (Huom! Poliisin omat toimipaikat hoitavat jatkossakin passi-, henkilökortti- ja aselupa-asiat.)

 • TE-toimisto  www.te-palvelut.fi, puhelinpalvelu 0295 025 510.

 • Maistraatin julkinen notaari palvelee Turun käyntiasiakas-palvelussa, Itsenäisyydenaukio 2, 20800 Turku (klo 9-16.15, myös ilman ajanvarausta). Puhelinpalvelu 029 553 7000 (9-12).


Sivun alkuun