Mene sisältöön


Kesätyöpaikat 2019

Tämän vuoden haku on päättynyt ja ensi vuoden haku alkaa 29.1.2020.

***************************************************************************

Muissa yhteyksissä haettavaksi julistettujen sijaisuuksien ja kausityöpaikkojen lisäksi Paraisten kaupunki tarjoaa 2001–2003 syntyneille nuorille kesätyöpaikkoja sekä mahdollisuutta hakea kesätyöseteliä kesäksi 2019. Kesätyöpaikat ja kesätyösetelit arvotaan.

Voit hakea sekä kesätyöpaikkaa että kesätyöseteliä  mutta voit saada niistä vain toisen.

1. ARPOMALLA VALITTAVAT KESÄTYÖPAIKAT 2001–2003
    SYNTYNEILLE  NUORILLE (25 PAIKKAA)

Kesätyöpaikat on tarkoitettu Paraisten kaupungin alueella asuville nuorille, jotka tarvitsevat työkokemusta ja jotka eivät ole aikaisemmin saaneet kesätyöpaikkaa arpomalla.

Kesätyöpaikat jaetaan siten, että kaupunki arpoo 25 nuorta, jotka kutsutaan haastatteluun ennen kesätyöpaikan tarjoamista. Kaikki haastatellut saavat työpaikan, yritämme mahdollisuuksien mukaan ottaa huomioon nuorten omat toiveet työpaikasta ja työskentelyajankohdasta.

Esimerkkejä työpaikoista:

 • Hoitotyö
 • Päivähoitotyö
 • Puistotyö ja muu ulkona tehtävä työ
 • Kiinteistönhoito- ja huoltotyö
 • Puhdistamo ja muut paikat
 • Lasten apuohjaaja

Kesätyöpaikan työaika on 30 tuntia viikossa (77 % kokopäiväisestä työajasta) ja työsuhde on yhden kuukauden pituinen. Palkka on 780 euroa kuukaudessa. Kesätyöt ajoittuvat koulujen loma-aikoihin kesä-heinäkuuhun tai elokuun alkuun.

Paikkoja haetaan sähköisesti osoitteesta www.kuntarekry.fi (työavain:212476) tai tämän linkin kautta, viimeistään 1.3.2019 klo 15.

Kesätyöpaikat arvotaan viimeistään 8.3.2019. Lista arvonnassa työpaikan saaneista julkaistaan kaupungin verkkosivuilla ja ilmoitustauluilla. Arvonnassa työpaikan saaneet kutsutaan haastatteluun nuorten työpajaan Aktivaan maaliskuun aikana.

Tiedustelut:
Martina Högman, Aktiva, puh. 050 596 2108
Jan Alander, henkilöstösihteeri, puh. 040 488 6019
Jenni Lindroos, Aktiva, puh. 050 596 2108

2. KESÄTYÖSETELIT

Tänä vuonna Paraisten kaupunki arpoo myös 20 kesätyöseteliä nuorille, jotka eivät ole aikaisemmin saaneet kesätyöseteliä. Kesätyösetelillä tarkoitetaan 250 euron tukea, jonka Paraisten kaupunki myöntää työnantajille, jotka palkkaavat vuosina 2001–2003 syntyneen nuoren kesätyöhön vähintään kahdeksi viikoksi.

Seteleitä arvotaan 20 kpl. Kesätyösetelin saaneet nuoret etsivät itselleen kesätyöpaikan, ja työnantaja laskuttaa kaupunkia jälkikäteen.

Näin kesätyöseteliä haetaan:

 1. Täytä hakulomake (tulosta lomake paperilla alla olevasta linkistä tai hae lomake kaupungin asiointipisteestä tai aluekonttorista) ja lähetä lomake tai vie se Paraisten kaupungin asiointipisteeseen (Rantatie 28, 21600 Parainen) tai Nauvon, Korppoon, Houtskarin tai Iniön aluekonttoriin.
 2. Viimeinen hakupäivä on 1.3.2019 klo 15.
 3. Kesätyösetelit arvotaan viimeistään 8.3.2019.
 4. Arvonnan jälkeen hakijoihin otetaan yhteyttä ja heidät kutsutaan infotilaisuuteen. Tilaisuuteen osallistuminen on pakollista. Mikäli et jostain syystä voi osallistua infotilaisuuteen, ota yhteyttä Aktivaan. Jos jäät pois infotilaisuudesta ilman pätevää syytä, seteli luovutetaan automaattisesti seuraavalle jonossa.

Kesätyösetelin myöntämistä koskevat ehdot

 1. Kesätyösetelien arvontaan voivat osallistua 2001–2003 syntyneet Paraisten kaupungin asukkaat.
 2. Työnantaja voi olla yritys, yhteisö tai yhdistys. Kotitalous, yksityishenkilö tai kaupunki/kunta eivät voi toimia työnantajana.
 3. Kesätyösetelillä palkattava työntekijä ei saa olla yrityksen omistajan perheenjäsen (perheenjäsenillä tarkoitetaan tässä vanhempia, isovanhempia ja sisaruksia).
 4. Kaupunki maksaa työnantajalle 250 euron tuen nuorta kohti, työsuhteen tulee jatkua vähintään kaksi viikkoa.
 5. Kaupungilta arvonnassa kesätyöpaikan saaneet nuoret eivät voi työllistyä kesätyösetelillä.
 6. Kaikki arvonnassa kesätyösetelin saaneet kutsutaan infotilaisuuteen, johon osallistuminen on pakollista. Jos jäät pois tiedotustilaisuudesta, kesätyöseteli annetaan seuraavalle jonossa.
 7. Kesätyöseteli on henkilökohtainen eikä sitä voi luovuttaa toiselle henkilölle.

Miten nuori käyttää kesätyöseteliään?

 1. Osallistuu kutsun mukaisesti pakolliseen infotilaisuuteen, joka järjestetään nuorten työpajassa Aktivassa. Päivämäärä ilmoitetaan kutsussa.
 2. Hakee kesätöitä infotilaisuudessa saamiensa neuvojen ja ohjeiden mukaan.
 3. Tarvittaessa Aktivan Jenni ja Martina auttavat työnhaussa.

Työnantajan tehtävät:

 1. Työnantaja tekee kirjallisen työsopimuksen nuoren kanssa.
 2. Työsuhteen on oltava pituudeltaan vähintään 2 viikkoa, päivittäisen työajan on oltava vähintään 6 tuntia (10 päivää = 60 tuntia) ja bruttopalkan on oltava vähintään 390 euroa kahdelta viikolta. Palkan on kuitenkin oltava työehtosopimuksen minimipalkan mukainen. Työsuhde voi kestää pidempäänkin, vaikka kaupungin tuki onkin vain kahdelle viikolle. Työpäivät voi myös hajauttaa pidemmälle ajanjaksolle niin, että 60 työtuntia tulee täyteen yhden kuukauden ajanjakson aikana.
 3. Työsuhteen tulee sijoittua 1.6. ja 31.8.2019 väliseen aikaan.
 4. Työnantaja lähettää allekirjoittamansa kesätyösetelin Aktivaan viimeistään 7.6.2019.
 5. Kesän jälkeen työnantaja laskuttaa Paraisten kaupungilta 250 euron korvauksen yhtä seteliä kohtia erillisellä maksulomakkeella viimeistään 31.10.2019. Laskuun liitetään kopio työsopimuksesta ja palkkakuitit.
 6. Työnantajan toivotaan kirjoittavan nuorelle työtodistuksen.

Aktivan yhteystiedot:
Jenni Lindroos, puh. 050 596 2108
Martina Högman, puh. 040 488 5657

Sivun alkuun