Mene sisältöön


Tervetuloa varhaiskasvatuksen kotisivuille!

Paraisten kaupunki tarjoaa alle kouluikäisille lapsille monipuolisia varhaiskasvatuspalveluja. Vanhempainrahakauden jälkeen vanhemmat voivat valita lapsensa hoidon seuraavista vaihtoehdoista:

  • Lasta hoidetaan kotona. Jos perheessä on alle 3-vuotias lapsi, perhe voi hakea kotihoidon tukea. Kotona hoidettavat lapset ja heidän perheensä voivat käyttää avoimen päivähoidon varhaiskasvatuspalveluja menettämättä kotihoidon tukea.
  • Lapsi on joko kokoaika- tai osa-aikahoidossa kunnan järjestämässä hoitopaikassa. Päivähoitopaikka voi olla päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Perhepäivähoito järjestetään perhepäivähoitajan omassa kodissa tai perhepäiväkodissa. Kotihoidon tukea ei makseta lapsesta, joka on kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.
  • Lapsi on hoidossa yksityisessä päiväkodissa yksityisen hoidon tuella.
  • Lapsen hoito järjestetään yksityisen hoidon tuella, jolloin lapsen hoitajana on kaupungin hyväksymä yksityinen perhepäivähoitaja tai perheen palkkaama hoitaja.

border.jpg

Ajankohtaista

26.8.2019

Hoitoaikojen ilmoittaminen
Viikosta 40 eli 30.9.2019 alkaen hoitoajat lukkiutuvat maanantaina klo 8.00 kaksi viikkoa ennen, eli viikko 42 lukkiutuu 30.9.
(Sivistyslautakunnan päätös 13.12.2017 § 72)

Mikäli lapsellasi on säännölliset hoitoajat, suosittelemme että ilmoitat hoitoajat  kuukausiksi eteenpäin (tiedot voi kopioida viikosta toiseen, jokaista viikkoa ei tarvitse täyttää erikseen).


Sivun alkuun