Mene sisältöön


Kalakamut 2015

kalakamut_tecknad.jpg

Kalakamut tutkivat elämää merenpinnan alla

Me täällä Paraisten kaupungissa olemme sitä mieltä, että lapsilla on paljon tärkeää sanottavaa meille aikuisille. Siksi palkkasimme Kalakamut! Kalakamut työskentelevät lapsen oikeuksien lähettiläinä ja heidän erikoisalaansa on lapsen oikeus osallisuuteen.

Kalakamut lähtivät sumppunsa kanssa uudelle kiertueelle saariston kaikkiin päivähoitoyksiköihin!

Kalakamujen kierros 2015 alkoi viikolla 39 Paraisilta ja lukuvuoden mittaan ne vierailevat kaikissa Paraisten alueen päiväkodeissa. Kierros päättyy ensi vuoden toukokuussa ja huipentuu näyttelyihin kaikesta päiväkotilasten Kalakamujen vierailun aikana luomasta materiaalista. Näyttelyt järjestetään Perhetalo Ankkurissa ja saariston kirjastoissa. Kalakamujen reissua pystyy nyt seuraamaan blogista.

Tänä vuonna teemana on Merenpinnan alla, jolla haluamme herätellä lasten uteliaisuutta meressä eläviä eri lajeja ja meren elinympäristöjä kohtaan. Kuten me kaikki tiedämme, oma meremme kärsii ympäristöongelmista, kuten rehevöitymisestä ja saastumisesta, jotka tuhoavat elinympäristöjä eli kalojen ja muiden eläinten "koteja". Tavoitteena onkin siksi pohtia myös sitä, mitä voimme tehdä, että merestä tulisi puhtaampi ja terveempi. Tätä myötä meidän kaikkien ympäristötietoisuus lisääntyy. Hyvä Kalakamut, hyvä lapset!

Gaddan_utstallning20162.JPG

3.6.2016
Ankkuritalossa järjestettiin Kalakamujen näyttely toukokuussa, jossa lasten hienot askareet Kalakamujen päiväkotikiertueelta olivat esillä. Moni päivähoidon lapsista kävi näyttelyssä, jossa he myös saivat osallistua antamalla vihjeitä mitä voimme tehdä Itämeren pelastamiseksi. Lapset viihtyivät todella hyvin!
Voit vielä nähdä Kalakamujen näyttelyn saariston kirjastoissa. Seuraavana on vuorossa Houtskarin kirjasto 20-30.6 ja Iniön Aftonrossa 4-14.7. (Näyttely on jo ollut Nauvon ja Korppoon kirjastoissa) Syksyllä näyttely tulee Paraisten kirjastoon.

2.9.2016
Kalakamujen näyttely on nyt saapunut Paraisten kirjastoon, jossa se tulee olemaan koko syyskuun, tervetuloa tutustumaan!

gaddan_pargasbibba2016.jpg


Sivun alkuun