Till innehållet

 


Gäddan & gänget 2009


gäddan_1.jpg 

Gäddan och gänget på äventyr

FN:s barnkonvention fyllde 20 år 20.11.2009 

För att uppmärksamma den här milstolpen bestämde sig Väståbolands stad för att anställa Gäddan och gänget. Gäddan och gänget bor i en sump, som också fungerar som resväska. I sumpen finns bl.a. deras viktiga anteckningsböcker ”Jag vill säga något”, där de skriver ner tankar hos barn de träffar.

Deras första uppdrag var att åka på ett år långt äventyr i vår nya stad, träffa barn och höra vad de har att säga till vuxna. Med på resan var också Katten Sam, barnombudsmannens officiella maskot:

Fredagen den 20.11.2009 samlades Gäddan och gänget i Familjehuset Ankaret, där Klara Schauman-Ahlberg berättade om barnkonventionen. Efter det bar det av till busstationen där stadsdirektör Folke Öhman tillsammans med några barn såg till att Gäddan, gänget och Sam tryggt kom i väg med bussen till Nagu. Gäddan och gänget besökte sedan under ett års tid daghem, gruppisar och familjedagvård i alla kommundelar.

På barnkonventionens dag följande år, 2010, återvände Gäddan och gänget till Familjehuset för att presentera sin resa genom en utställning, och under sommaren samt hösten 2011 fanns en mobil version av utställningen till påseende i stadens bibliotek.

På den här sidan hittar du bilder och berättelser från nästan alla ställen Gäddan och gänget besökte under sin resa!


 
gäddan 004.JPG
Gäddan och gänget tog katten Sam med sig...
  
   
gäddan 041.JPG
...och så började resan mot busstationen.
   
gäddan 037.JPG
Stadsdirektören bekantade sig med de olika fiskarna i gänget
   
gäddan 052.JPG
Hej, hej Gäddan & gänget, vi ses om ett år!
Upp