Mene sisältöön


kalakamut folkhälsanin päiväkoti bantiksessa

  

Kalakamut kylässä Bantiksessa

Kalakamut saapuivat sumpussaan Bantiksen päiväkotiin elokuun alussa. Ne kävivät tervehtimässä 3–5-vuotiaiden lasten osastoa, jonka nimi on Gullvivorna. Kaikki lapset eivät vielä tuolloin olleet palanneet lomaltaan. Hoidossa olleet lapset ja päiväkotiin tutustumassa olleet lapset saivat kuitenkin tavata Kalakamut. Osa lapsista oli tutustunut Kalakamuihin jo aiemmin, ja he saattoivat kertoa niille meistä, jotka näkivät Kalakamut nyt ensimmäistä kertaa, keitä evälliset ystävämme ovat ja mitä niillä on mukanaan.

Bantis.JPG 

Koska aikaa ei ollut liiemmälti, emme juuri ehtineet muuta kuin tutustua Kalakamuihin ja leikkiä niiden kanssa sisällä. Mielestämme kamujen sumppu sopi erityisen hyvin huoneeseen, jonka seinälle olemme ripustaneet kalaverkon. Lapset istuivat leikkimässä Kalakamujen kanssa verkon luona.

Kalakamut osallistuivat myös aamupiiriin ja kyselivät lapsilta, tiesivätkö nämä, mitä oikeuksia lapsilla on, ja lopuksi keskustelimme lasten oikeuksista kaikki yhdessä, lapset, aikuiset ja kalat. Lapset värittivät myös kuvan hauesta, kuvat leikattiin ja liimattiin Kalakamujen kansioon, johon kirjoitimme myös lyhyesti, mitä oikeuksia lapsilla on Bantiksen lapsiryhmän mielestä. Koko Kalakamut-ajatus oli todella hauska, ja oli mielenkiintoista tutustua sumpussa olleeseen aineistoon ja matkan aikana sumppuun kertyneisiin muistoihin.Sivun alkuun